Snopp Dogg na odru. Foto: Reuters
Snopp Dogg na odru. Foto: Reuters

Tupac je postal prvi samostojni raperski izvajalec v slavnem muzeju in se tako pridružil peščici oziroma petim hiphoperskim skupinam, ki so bile do zdaj sprejete v dvorano slavnih - to so Run-D.M.C., Grandmaster Flash & the Furious Five, Beastie Boys, Public Enemy in N.W.A.

V njegov spomin je na slovesnosti v newyorškem Barclays Centru zapela Alicia Keys, zahvalni govor v Tupacovem imenu, ki je leta 1996 umrl pod streli, pa je imel njegov raperski kolega Snoop Dogg, s katerim sta skupaj sodelovala pri založbi Death Row Records.

V toplem nagovoru, prežetim s humorjem, se je Snoop Dogg osredotočil na "Tupaca, dejanskega človeka", in ne na "Tupaca, nekakšnega superjunaka iz geta", kot se je izrazil. Občinstvo je do solz nasmejal tudi z anekdoto, ko sta se s Tupacom na morju odpravila na vožnjo s padalom z gliserjem, ki ga je vozil menedžer Suge Knight.

Med najpomembnejše zvezde rokenrola so bili poleg Tupaca Shakurja sprejeti še ameriška folkpevka Joan Baez, ameriški skupini Pearl Jam in Journey, britanska rokerska zasedba Electric Light Orchestra (ELO) ter britanska progresivna rokerska skupina Yes, posebno nagrado za odličnost v glasbi pa je prejel producent Nile Rodgers, znan po sodelovanju z glasbeniki, kot sta David Bowie in Diana Ross.

V priloženi galeriji si lahko gledate nekaj utrinkov s petkove podelitve!