Lindsey Vonn z visokim razporkom, ki se ga je oprijel tudi naziv sindrom Angelinine noge. Foto: Reuters
Lindsey Vonn z visokim razporkom, ki se ga je oprijel tudi naziv sindrom Angelinine noge. Foto: Reuters
Caitlyn Jenner
Caitlyn Jenner je prejela nagrado za pogum. Foto: Reuters

Caitlyn Jenner se je na oder povzpela, da bi prejela nagrado Arthurja Asha za pogum, pri pripovedovanju svoje zgodbe o tem, kako je postala ženska, pa je potočila tudi nekaj solz: "Ta sprememba je bila zame težja, kot sem si lahko predstavljala. Samo zaradi tega transseksualci zaslužijo nekaj pomembnega - zaslužijo vaše spoštovanje." Pri tem je Caitlyn opozorila tudi na težave, s katerimi se transseksualci srečujejo vsakodnevno: "Zlorabljajo jih, pretepajo in ubijajo, samomori so prav tako pogosti."

V preteklosti so nagrado za pogum prejele legende, kot sta boksar Muhammad Ali in nekdanja tenisačica Billie Jean King, prav zaradi tega pa so se oglasili tudi kritiki, ki menijo, da bi moral nagrado prejeti nekdo drug, ki je v svetu športa resnično pustil globok pečat. NBC-jev športni komentator Bob Costas je tako povedal: "V velikem svetu športa, pri tem poudarjam, da nimam nič proti Caitlyn, bi lahko našli nekoga, ki je bližji dejavnejšemu ukvarjanju s športom in ki zasluži tisto, kar nagrada predstavlja. Mislim, da gre za medijsko igro." Pod največje uspehe Brucea Jennerja pa se uvršča olimpijsko zlato iz leta 1976, ko je slavil v deseteroboju, kmalu zatem pa se je upokojil. Danes je Caitlyn znana predvsem kot članica klana Kardashianovih na resničnostni televiziji.

Zapeljivka v rdečem - Lindsey Vonn
30-letni smučarski šampionki, ki se je prvič od razhoda od golfista Tigerja Woodsa pojavila na kakšnem javnem dogodku, se je na podelitvi ESPY, kjer nagrajujejo najboljše ameriške športnike, izmaknila nagrada za najboljšo športnico - ta je na koncu pripadla Rondi Rousey, ki se ukvarja z mešanimi borilnimi veščinami.

Je pa tudi edina ženska nominiranka v kategoriji športnikov povratnikov (Lindsey se je uspešno vrnila na smučarske strmine po hudi poškodbi kolena) - poleg nje so bili nominirani še Rob Gronkowski, Alex Rodriguez in Derrick Rose.

Za najboljšega moškega športnika je bil imenovan košarkar Stephen Curry iz ekipe Golden State Warriors.

Kdo vse se je udeležil galadogodka, posvečenega najboljšim športnikom, si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.