Charlize Theron je vstopila v peto desetletje življenja. Foto: Reuters
Charlize Theron je vstopila v peto desetletje življenja. Foto: Reuters
Ob srečanju z Nelsonom Mandelo je potočila tudi nekaj solz. Foto: Reuters

Visoka, dolgonoga, nadarjena, čudovita ... Ko se govori o Charlize Theron, se zdi, kot da ni dovolj pridevnikov, s katerimi bi jo lahko opisali.

Prehodila je dolgo pot od revnega dekleta z nasilnim očetom (mama ga je pred Charlize smrtno ranila), rojenega v Benoniju v Južnoafriški republiki, do vrhunskega modela - potovala je po vsem svetu - do oskarjevke z večmilijonskimi pogodbami.

Znova samska igralka - vsi so pričakovali pravljični konec ljubezenske zgodbe s Seanom Pennom, čakalo se je na novico o poroki, a se je par razšel - se je pred kratkim vrnila na rdečo preprogo z nasmeškom. Dodatno veselje pa naj bi ji v teh dneh prinesla tudi dojenčica po imenu August, ki naj bi jo igralka posvojila. Novice o novi posvojitvi igralka, ki ima sina Jacksona, še ni potrdila.

Od manekenke do igralke
Najprej se je ukvarjala z manekenstvom. Pri 16 letih je podpisala manekensko pogodbo in šla delat v Milano, nato pa se je v New Yorku učila baleta, dokler si ni pri 18 letih poškodovala kolena. Ker zaradi poškodbe ni mogla več plesati, si je kupila vozovnico za Los Angeles in po nekaj mesecih dobila svojo prvo vlogo - v grozljivki Otroci koruze 3. Film je bil polomija, a Charlize je od tistih časov prišla daleč: leta 2004 je dobila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Pošast, nazadnje je navdušila v filmu Pobesneli Max: Cesta besa v vlogi bojevnice Furiose, videli smo jo v Hudičevem odvetniku, v Ropu stoletja, v filmih V pasti, V dolini smrti, Cesta ...

Moda jo še vedno zanima, poleg tega, da se redno uvršča na sezname najlepših Zemljank, jo obožujejo tudi modni kritiki. Modne hiše jo druga za drugo snubijo k sodelovanju, a igralka že leta ostaja zvesta modni hiši Dior.

V enem izmed intervjujev je povedala, da najbolj občuduje nekdanjega predsednika Nelsona Mandelo, ki jo je kot častno gostjo povabil na večerjo in se ji zahvalil, "da je Južno Afriko postavila na zemljevid sveta".