Viola Davis je osvojila srca Hollywooda s svojo življenjsko zgodbo. Foto: Reuters
Viola Davis je osvojila srca Hollywooda s svojo življenjsko zgodbo. Foto: Reuters
Jennifer Lopez
Precej pozornosti medijev je privabila Jennifer Lopez. Foto: Reuters

Za oskarja nominirana igralka je po prejetju nagrade za dobrodelno udejstvovanje odkrito spregovorila o svojih spominih na revščino. Izkušnje z lakoto v otroštvu so jo prisilile h kraji in brskanju po smetnjakih, zdaj pa so postale gonilo v boju proti otroški lakoti. "Otroštvo sem žrtvovala za hrano in odrasla v sramoti," je po poročanju tiskovne agencije AP delila osebno zgodbo Davisova.

Delo pri ozaveščanju o problematiki lakote v Združenih državah Amerike za igralko pomeni "največje veselje v življenju". Pri tem se je zahvalila vsem podpornikom, da so ji s podelitvijo nagrade omogočili, da pri 49 letih spregovori o svoji izkušnji in začne proces okrevanja.

Med nagrajenkami tudi J. Lo
Poleg Davisove so nagrado za dobrodelne dosežke prejele tudi igralki Jane Fonda, Reese Witherspoon ter pevka, igralka in plesalka Jennifer Lopez.Witherspoonova si je nagrado prislužila z udejstvovanjem v organizaciji Malala Fund, ki jo je ustanovila Nobelova nagrajenka Malala Yousafzai. V govoru je poudarila, da jo je k raziskovanju možnosti za izobraževanje žensk po svetu spodbudila hčerka Ava.

Lopezovo fundacijo so po drugi strani navdihnili otroci. Jeniffer Lopez in njena sestra Lynda sta z njo začeli svoje poslanstvo, da si vsaka mlada družina zasluži kakovostno zdravstveno oskrbo. Podobno pa je zaradi prizadevanja za višji življenjski standard nagrado prejela Jane Fonda - natančneje zaradi kampanje, s katero pomagajo preprečevati nosečnosti v najstniških letih in spodbujajo zdrav življenjski slog.

Več utrinkov s sprejema si lahko pogledate spodaj.