Heidi Klum med reševanjem varuške iz grozečih valov. Foto: Youtube
Heidi Klum med reševanjem varuške iz grozečih valov. Foto: Youtube

40-letna Heidi se je skupaj s svojimi otroki, fantom Martinom in dvema varuškama odpravila na plažo na severni obali otoka Oahu, ki je sicer priljubljen kotiček ljubiteljev deskanja. Tisti dan je obalna straža za deskarje izdala opozorilo zaradi visokih valov in nevarnih vetrov, toda kopalcev to ni odvrnilo.

Nenadoma pa je Heidijinega 7-letnega sina Henryja in njegovo varuški presenetil velik val, toda Klumova je ostala prisebna in se je bliskovito odzvala. Pognala se je v ocean in na kopno pomagala sinu, ki je mu je že uspelo izvleči iz nevarnega objema valov, varuška pa je bila v večji nevarnosti - njo je morala na obalo dobesedno odvleči.

Nihče ni pomagal, raje so slikali
Mediji so sprva za novico o reševanju pokazali bolj mlačno zanimanje, ko pa so v javnost prišle dejanske fotografije reševanja, ki jih je objavil Entertainment Tonight, se je zgodba v trenutku znašla na naslovnicah. Šele te so namreč pokazale, da vsa stvar le ni bila tako nedolžna in da bi se lahko končala tudi precej drugače kot pa srečno.

Lepa voditeljica resničnostnega šova Modni oblikovalci Heidi Klum je ostala skromna: "Naredila sem samo to, kar bi vsaka mati. Slike so videti precej hujše, kot pa je bilo v resnici," se je posmejala. Toda dodala: "Vsi drugi na plaži so raje fotografirali, kot pa nam priskočili na pomoč."

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate kolaž fotografij Heidi Klum, posnetih na Oahuju med reševanjem.