"Ups, zakaj se vse dvojno vidi?" Foto: Reuters
Najbolj oboževani obraz Hollywooda: Angelina Jolie. Foto: Reuters

Igralcu je na dogodku pripadla vloga podeljevalca nagrade za najboljši dokumentarec, a na odru se mu je tako zapletal jezik, da je televizija CBS, ki je dogodek prenašala, hitro preklopila na oglase. (Videoposnetek incidenta, za katerega se morda naknadno izkaže, da to sploh ni bil - nova vloga? -, si oglejte na dnu prispevka.)

V veliko bolj bleščeči podobi pa se je predstavila Angelina Jolie, osupljiva (a, kot so pripomnili modni poznavalci: "že videno") v črni obleki brez naramnic ateljeja Versace, ki je nagrado za obetavnega igralca podelila zvezdniku svojega novega filma Unbroken, Jacku O'Connellu.

Med hollywoodskimi damami, ki so se zvrstile na odru, velja omeniti še vsaj nagrajenko Julianne Moore (v obleki Balenciaga) in podeljevalko Reese Witherspoon (srajčico so ji sešili pri J. Mendel), pri moških pa sta slavila tudi za igro nagrajeni Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) in Michael Keaton, ki mu je s filmom Birdman (drama v režiji Alejandra Gonzaleza Inarrituja je te dni na ogled tudi na Liffu) o odcvetelem igralcu, ki poskuša oživiti svojo kariero, očitno kariero dejansko uspelo oživiti, saj so mu namenili priznanje za karierne dosežke.

Preboj pa je z vlogo fizika Stephena Hawkinga uspel Britancu Eddieju Redmaynu, medtem ko je njegova rojakinja Keira Knightley (presenetljivo ne v Chanelu, ampak v čudoviti kreaciji Giambattista Valli iz kolekcije za pomlad 2015) slavila za najboljšo stransko vlogo. Kitajske barve je zastopala dobitnica mednarodne nagrade Džing Tjan (Jing Tian) v obleki ateljeja visoke mode Dior.

Večer v Palladiumu na slovitem bulvarju Sunset, ki velja za nekakšen uvod v sezono podeljevanja stanovskih nagrad v tovarni sanj, je povezovala Queen Latifah v oblinam laskavi kreaciji Badgley Mischka, gostja večera pa je bila tudi latinodiva Jennifer Lopez, ki je pri 45 videti vsaj deset let mlajša in si zlahka privošči oprijeto kreacijo Zuhair Murad.