Osvežena pričeska bo Kate dovolila več eksperimentiranja, pravijo strokovnjaki. Foto: Reuters
Osvežena pričeska bo Kate dovolila več eksperimentiranja, pravijo strokovnjaki. Foto: Reuters
Vojvodinja cambriška
Kar koli Kate naredi (ali obleče), na Otoku postane predmet razprave. Foto: Reuters

Catherine, vojvodinja Cambriška, se je v torek zvečer v londonskem prirodoslovnem muzeju udeležila odprtja razstave. Nosila je retroobleko smaragdne barve s tankim pasom, v kateri se je v javnosti pojavila že lani, a zbrani novinarji so takoj opazili, da je na njej nekaj novega.

Kate, ena najbolj fotografiranih žensk na svetu, si je namreč spremenila pričesko. Čeprav gre za res majhno spremembo, povprečnemu človeku skoraj nevidno, pa so se britanski mediji o novemu videzu njihove ljubljenke na dolgo in široko razpisali.

Kot Farah ali kot Diana?
Kate si je skrajšala pramene ob strani, da je pričeska nekoliko bolj stopničasta oziroma resasta, hkrati pa si je omislila nekoliko temnejši, čeprav še vedno kostanjev preliv. Njena celotna podoba ta večer je obudila spomin na pozna 70. in zgodnja 80. leta. Nekatere je spominjala na igralko Farah Fawcett, spet drugi pa so dejali, da je bila zaradi kombinacije retrozelene obleke in nove pričeske bolj kot kdaj koli prej podobna pokojni princesi Diani, materi njenega moža, princa Williama.

Z njenimi lasmi naj bi se poigral Richard Ward, ki velja za Katinega najljubšega frizerja, svoj salon ima na Sloane Squaru v Londonu. Obleko pa so izdelali v britanskem podjetju Mulberry, ki je znano po klasičnih oblačilih. Obleka stane 1.400 funtov, Kate pa jo je prvič nosila lani, ob začetku praznovanj ob diamantnem jubileju vladanja kraljice Elizabete II.

Polaskala muzeju
Ob odprtju razstave najvrednejših eksponatov, ki jih hrani muzej, je dejala: "Prirodoslovni muzej ima posebno mesto v srcih ljudi tega naroda. Midva z Williamom sva le dva izmed milijonov ljudi, ki so vstopili skozi dva vrata in občudovali čudesa naravnega sveta, zbrana v tej ustanovi. Vedno sem uživala, ko sem bila tukaj."

Tudi ob njenem govoru so fotografi "škljocali" kot nori in želeli ujeti vsako podrobnost njene osvežene podobe. Michael Lendon, direktor lasne kozmetike Aveda, je po dogodku dejal: "Še tako majhne spremembe pri njenem videzu zbudijo ogromno zanimanja. Katin slog postaja vse bolj raznolik in nepredvidljiv, krajši prameni ob strani obraza ji bodo omogočili, da bo pričesko večkrat spremenila. V kratkem lahko pričakujemo tudi elegantno spete lase, saj ji nova pričeska dovoljuje več igranja."