Mlada mamica Kate je v odlični formi. Foto: Reuters
Mlada mamica Kate je v odlični formi. Foto: Reuters
Sproščen klepet mladih članov kraljeve družine z jamajškim športnim velikanom. Foto: Reuters

Kate in njen rdečelasi svak sta se preizkusila v igrah žogo, vojvodinja se kljub elegantni opravi in čevljem z debelim podplatom ni utrašila južnoafriške igre three tins, pri kateri je cilj z žogo zbiti pločevinke, ki so položene druga na drugo.

Priljubljeni predstavniki mlajše generacije britanske monarhije (no, najmlajši član, prikupni princ George, ki je prejšnji teden praznoval prvi rojstni dan, je tokrat manjkal) so se družili s športniki v uradnem naselju iger, poklepetali pa so tudi z najhitrejšim možem na svetu, jamajškim šprinterskim superzvezdnikom Usainom Boltom.

Morda niste vedeli, da sta se Bolt in Harry pred londonskimi olimpijskimi igrami na Jamajki pomerila v šprintu in - tu pride presenečenje - princ je zmagal (no, treba je dodati, da je bil Bolt malce bolj popustljiv kot običajno).

Harry, četrti v vrsti za britanski prestol, in kralj šprinta pa imata še nekaj skupnega: oba obožujeta piščančje krokete, a se jim je po "predoziranju" med olimpijskimi igrami v Pekingu Bolt odpovedal. William je ob tem pripomnil, da bi lahko atletovemu zgledu sledil tudi Harry in popravil svoje prehranjevalne navade. "Škatla kroketov sem ter tja koristi," je odvrnil mlajši brat, William pa je sklenil: "Sem ter tja že, ne pa vsak teden."

Stara znanca Harry in Usain sta ob ponovnem snidenju poklepetala tudi o telesni pripravljenosti, Bolt je princa vprašal: "Ali kaj telovadiš?" Navihani Harry je odgovoril, da ne, vprašanje vrnil Boltu, nato pa je Bolt isto vprašal še Williama, ki je odvrnil: "Seveda, saj se tudi vidi." Ob tem pa pokazal na svoje domnevno čvrste prsi.

Oglejte si nekaj utrinkov z druženja "kronanih glav" s športniki.