"Kam že pritisnem?" Foto: Reuters

88-letna vladarka sicer (še?) ni odprla lastnega profila na Twitterju, je pa "čivknila" v imenu Britanske monarhije, ki ima na omenjenem omrežju kar več kot 778.000 sledilcev.

S pomočjo tablice je kraljica na odprtju razstave Doba informacij v londonskem znanstvenem muzeju, kjer jo je spremljal mož, 93-letni princ Philip, v vesoljno medmrežje poslala besede: "Z veseljem odpiram razstavo Informacijska doba v Muzeju znanosti in upam, da bodo obiskovalci v njej uživali. Elizabeth R."

Nad selfieji ni navdušena
"R" pomeni regina oz. kraljica. Še en tvit z istega računa je kasneje pojasnil, da je predhodno sporočilo "osebno poslala kraljica".

Elizabeta II. že vseh 62 let na britanskem prestolu poskuša ostajati v koraku z napredkom tehnologije. Med drugim je od sina Andrewa leta 2001 za darilo prejela prenosni telefon, svoje prvo uradno sporočilo po elektronski pošti pa je poslala leta 2009.

Po drugi strani pa ji niso tako pogodu prošnje njenih podanikov, ki želijo z njo posneti t. i. selfieje. Kot je dejal ameriški veleposlanik v Londonu Matthew Barzun, mu je nekoč dejala, da se ji zdi čudno, ko k njej pristopajo ljudje z vzdignjenimi prenosnimi telefoni in se hočejo z njo fotografirati.