Moja si, moja! Foto: Reuters
Moja si, moja! Foto: Reuters

2546. zvezda pripada legendarnemu igralcu, ki je bil štirikrat nominiran za oskarja - prvič je bil nominiran za oskarja za najboljšo stransko moško vlogo v Apollu 13. Za oskarja je bil nominiran tudi v letih 1999, 2001 in 2003, in sicer za vloge v filmih Trumanov šov (The Truman Show), Pollock (ta biografski film je bil tudi njegov režijski prvenec) in Ure do večnosti (The Hours).

"Igralstvo je vir globoke izpolnitve zame in smisel življenja, tako da se vam zahvaljujem za priznanje, da ste prepoznali, da sem do zdaj delo opravil precej dobro. Vsaj do zdaj," je na dogodku povedal 64-letni igralec, ki sta ga spremljali njegovi najpomembnejši ženski - žena Amy Madigan in hčerka Lily Dolores.

Od športnika do igralca
V srednji šoli je igral ameriški nogomet in postal pravi športni zvezdnik, a je kmalu po začetku študija odkril naklonjenost do igralskega poklica. Na Univerzi v Oklahomi je študiral dramsko igro in se po nekaj uspešnih vlogah v tamkajšnjem gledališču preselil v Kalifornijo, kjer je še naprej študiral.

Njegova prva pomembna vloga je bila v filmu Borderline s Charlesom Bronsonom, leta 1983 pa je zaslovel z vlogo astronavta Johna Glenna v filmu The Right Stuff. Videli smo ga še v filmih Zbogom punčka (Gone Baby Gone), Čudoviti um (A Beautiful Mind), Sovražnik pred vrati (Enemy at the Gates), Senca preteklosti (History of Violence) ...

V letu 2016 prihaja v kinematografe film Geostorm, v katerem poleg Harrisa nastopa tudi Andy Garcia, ki se je prišel prav tako pokloniti svojemu kolegu in prijatelju.

Fotoutrinke z dogodka si lahko pogledate spodaj.