Rourke po zmagi nad Seymourjem ni skrival veselja. Foto: EPA
Rourke po zmagi nad Seymourjem ni skrival veselja. Foto: EPA

Omenjena sta se pomerila v petek zvečer v Moskvi, kjer so po več boksarskih dvobojih pripravili tudi koncert ruskega rockzvezdnika Grigorija Lepsa.

Dvoboj 29-letnega Seymourja in igralca ter nekdanjega boksarja je trajal le dve rundi - v tem času je Rourke Seymourju podelil kar nekaj prepovedanih udarcev, po zadnjih dveh udarcih pa se je Seymour (ki se lahko pohvali z nazivom nekdanjega kalifornijskega prvaka) začel tako opotekati, da je sodnik dvoboj prekinil in razglasil Rourkovo zmago.

Rourke se je v ring tako vrnil prvič po 20 letih - znano je, da si je na začetku 90. let vzel premor od igralske kariere in se za tri leta posvetil boksu. Iztržil je šest zmag, dvakrat pa so sodniki odločili, da sta bila z nasprotnikom enakovredna. Nazadnje smo lahko Rourka v boksarskih hlačkah videli v filmu iz leta 2008.

Boks ga je rešil
Zakaj se je boksu znova posvetil zdaj (in med treningi očitno močno shujšal), ni povsem jasno, je pa Rourke v pogovoru za ruske medije dejal, da ima trenutno v življenju precej težav, boks pa ga je "nekako rešil pred samim seboj". Medijem je sicer pojasnil tudi, da se je v garderobi na dvoboj pripravljal z molitvijo pred s sijem sveč obsijanimi slikami svetnikov in fotografijami svojih psov.

Po tekmi so se sicer hitro pojavila namigovanja, da je bil dvoboj prirejen, a glede na to, da ni šlo "zares", se ni nihče kaj dosti vznemirjal - še več, gledalci so bili navdušeni, saj so ves čas dvoboja navdušeno vzklikali ljubkovalno različico imena Mihail: "Miša, Miša!"