68-letni politik v ringu z 52-letnim boksarjem. Foto: Reuters
68-letni politik v ringu z 52-letnim boksarjem. Foto: Reuters

68-letni politik je pred dvobojem z 52-letno boksarsko legendo napovedal podoben izid kot na predsedniških volitvah leta 2012, ko ga je premagal aktualni predsednik Barack Obama: "Pričakujem, da me bo pretepel, ampak da me ne bo popolnoma zlomil."

Romney in Evander sta tako kot prava boksarja opravila tehtanje, pred dvobojem pa je Romney povedal, da bo skušal pri svoji prvi boksarski preizkušnji uporabiti svoje plesno znanje, tako da bo poskakoval po ringu. Nekaj časa - dve rundi natančno - se je tako uspešno izogibal usodnim udarcem, ampak tudi Evander ni pokazal vse svoje moči, saj se za ekshibicijsko tekmo to niti ne spodobi. Romney je v nekem trenutku boksarja celo spravil na tla, ampak se je ta hitro pobral in po nekaj udarcih mu je uspelo premagati nasprotnika.

Nekdanji republikanski predsedniški kandidat in boksarska legenda sta v ringu obračunala za dober namen. Z boksarskim dvobojem sta namreč želela zbrati čim več denarja za dobrodelno organizacijo CharityVision, ki skrbi za zdravstveno oskrbo v razvijajočih se državah – natančneje, denar bodo namenili operacijam vida pri ljudeh z ozdravljivo slepoto. Na dogodku so zbrali več kot milijon ameriških dolarjev.

Fotoutrinke z dogodka, ki ni imel tekmovalnega naboja, temveč le dobrodelno noto, si lahko pogledate spodaj.