Nasmejana monaška kneginja na plaži. Foto: Reuters
Nasmejana monaška kneginja na plaži. Foto: Reuters

Južnoafričanko, ki je svojo domovino zastopala na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000, je ob vrnitvi v bazen v fotoobjektiv ujel tudi fotograf Reutersa.

Kneginja se je fotografskim objektivom veselo nastavljala v dobrodelne namene na dogodku, imenovanem Live to Swim. Njena dobrodelna organizacija je namreč organizirala športen dan za malčke, s katerim so želeli otroke naučiti plavanja in ozaveščati o varnosti v vodi.

Charlene je malčke - teh je bilo 150 - v občini Saint Geours de Maremne na jugozahodu Francije najprej učila plavanja v bazenu, pozneje pa se je pognala še v morske valove.

Kneginja stremi k temu, da s svojo dobrodelno fundacijo, ki nosi njeno ime, pomaga ženskam in otrokom na petih celinah sveta. Ena izmed osrednjih točk pomoči se osredotoča prav na krepitev ljudi o ozaveščenosti o varnosti vode. "To, da se naučijo pravilno plavati, jim lahko reši tudi življenje, poznavanje razmer v vodi pa jim bo pomagalo, da se počutijo udobneje in samozavestneje v vodi," je dejala plavolasa kneginja.

Charlene veliko denarja vlaga tudi v razvoj plavanja v svojem rojstnem mestu Durbanu, stremi pa k temu, da postane to mesto glavno "plavalno" mesto v JAR-u.