Kristen se že ozira po novih izzivih. Foto: Reuters
Kristen se že ozira po novih izzivih. Foto: Reuters
Robert Pattinson
R-Patzu je ves cirkus okoli premiere kar nekoliko odveč. Foto: Reuters

Igralska zasedba je v mestu angelov začela serijo predstavitev zadnjega dela vampirske sage, saj bodo že zvečer prišli v Evropo. Ustavili se bodo v Londonu in Madridu. "Zavedanje, da nas čaka še toliko poti, me spravlja ob živce," je novinarjem v Los Angelesu potožil Pattinson, ki je za premiero izbral zeleno Guccijevo obleko.

"Vse je neresnično"
Vsaj toliko ali še več pozornosti medijev in fotografov je pritegnila tudi njegova soigralka - in kljub aferi z režiserjem Rupertom Sandersom spet tudi njegovo dekle - Kristen Stewart, ki se ji je večer zdel "neresničen".

"Vem, da je stavek 'O, moj bog, to se zdi tako neresnično' najbolj tipična in izpeta izjava, kar ste jo slišali. A resnično se tako počutim, res je konec. Skušam si zapomniti vsak trenutek, biti z glavo resnično prisotna tukaj in zdaj." Kristen in Robert sta bila ves čas v bližini in si vsake toliko časa izmenjala poglede, množica oboževalcev pa je kar naprej kričala njuna imena.

Taylor Lautner pa se je spomnil, kako je bil na prvem sprehodu po rdeči preprogi leta 2008 popolna živčna razvalina. "Tako so se mi tresle roke, ko sem videl vso tisto kričečo množico pred seboj ..."

Na premieri je bila seveda tudi "mati" vampirske sage, pisateljica Stephenie Meyer, ki je dejala: "Vsi mi kar naprej govorijo, da sem jaz razlog za vse to. A to ni res, za tak uspeh so zaslužni vsi bralci in oboževalci. Ne morete verjeti, kako ste spremenili moje življenje ..."