Seksi kombinacija pameti, šarma in prijaznosti - to je Benedict Cumberbatch. Foto: EPA
Seksi kombinacija pameti, šarma in prijaznosti - to je Benedict Cumberbatch. Foto: EPA
Emma Watson
Emma Watson že dolgo ni več le pridno dekletce iz Harryja Potterja. Foto: Reuters

"Čeprav ni tako hipermišičast ali tako narisano izklesan kot drugi na tem seznamu, se je Cumberbatch specializiral za like, ki so daleč preveč pametni ali preveč 'kul', da bi nas, druge ljudi, jemali resno - ampak vseeno ga ravno zato ljubimo. Verjetno pomaga, da je v resničnem življenju še vedno zelo pameten in noro karizmatičen, a precej prijaznejši kot liki, ki jih načeloma upodablja," so v obrazložitvi izbire Benedicta Cumberbatcha za najbolj seksi filmskega igralca zapisali pri britanski filmski reviji.

Podobno laskave besede so izbrali tudi za najbolj seksi filmsko igralko Emmo Watson: "S kombinacijo pameti in lepote je bila Emma Watson že leta naša ljubljenka, tudi v tistih dneh, ko na kaj takšnega o mladi Hermioni še nismo smeli pomisliti. A odkar je zapustila Bradavičarko, se je razcvetela v ljubko mlado igralko z vlogami, ki se gibljejo od najstniške tatice do glasbenice, vmes pa se je še dobro zabavala, ko je igrala samo sebe v This Is The End."

Prevlada britanskih lepotcev
Glede na to, da gre za britansko revijo niti ni tako presenetljivo, da na vrhu lestvice kraljujejo britanski igralci - na moškem delu lestvice se je na drugo mesto uvrstil angleški igralec Tom Hiddleston, sledi mu novi Superman, Henry Cavill, ki je zaslovel z vlogo v Tudorjih, šele na četrtem mestu pa najdemo prvega "tujca", stalnico na podobnih seznamih, Kanadčana Ryana Goslinga. Do desetega mesta nato sledijo še Robert Downey jr., Chris Hemsworth, Robert Pattinson, Michael Fassbender, Hugh Jackman in Bradley Cooper.

Nič presenetljivega na ženskem delu seznama
Na ženskem delu lestvice pa med prvimi desetimi ni presenečenj, saj se vse izbrane pogosto uvrščajo na vrhove najbolj seksi, vročih ... igralk na svetu: Scarlett Johansson, Jennifer Lawrence, Kristen Stewart, Anne Hathaway, Emma Stone, Mila Kunis, Natalie Portman, Angelina Jolie in Zoe Saldana so poleg Watsonove najbolj očarale žirijo revije.

Kdo se je uvrstil v prvo peterico, si oglejte v galeriji.