Usain Bolt predstavlja biografski dokumentarni film I Am Bolt. Foto: EPA
Usain Bolt predstavlja biografski dokumentarni film I Am Bolt. Foto: EPA

Zadnji v nizu športnikov, ki so se razgalili na velikih zaslonih, je prav Jamajčan. V dokumentarnem filmu I Am Bolt spremljamo športnika v 18-mesečnem obdobju, med pripravami na največji športni dogodek leta - olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

"Večina ljudi misli, oh, Usain, Usainu je lahko, nima stresa ... Ampak ni tako," je pred premiero povedal Bolt. V dokumentarcu ga tako spremljamo med treningi, med tekmovanji, pa tudi doma. "Želel sem ljudem pokazati skozi kaj sem moral, da bi prišel do tega, kar imam danes. Želel sem, da ljudje vidijo vse - od bojev, do bolečin, zmag ... Tako bodo bolje razumeli, kdo pravzaprav sem."

V filmu Usaina občinstvu približajo posnetki iz njegovega otroštva, pa tudi izjave njegovih družinskih članov, prijateljev in trenerja ...

30-letni športnik je do zdaj nastopil na treh olimpijskih igrah. V Riu je ubranil olimpijske naslove na 100, 200 in 4 x 100 m ter zaokrožil zbirko zlatih olimpijskih medalj na devet. Obenem je sezono sklenil neporažen, vključno s kvalifikacijami.

Na premieri dokumentarca so Boltu ob strani stali starši Jennifer in Wellesley, pa tudi številni zvezdniki.
Kdo vse se je udeležil premiere filma v Londonu, si lahko pogledate spodaj.