Jodie Foster je vesela novega priznanja. Foto: Reuters
Jodie Foster je vesela novega priznanja. Foto: Reuters

Igralka je na slavnostnem odkritju povedala, da je odraščala okoli deset blokov stran in da je znani hollywoodski bulvar morala prečkati vsak dan na poti v šolo. Kot je priznala, je vedno sanjala o tem priznanju, vendar je čakala na priložnost, da se bo proslavila kot režiserka.

Zvezdo je odkrila igralkina prijateljica in kolegica Kristen Stewart, ki je ob tej priložnosti povedala, da Fosterjeva izkazuje skrb za ljudi in je popolno nasprotje človeku, ki teži k igralstvu.

Oboževalci so čakali tudi po šest ur, da bi od blizu videli Jodie Foster.

Hollywoodsko gospodarsko zbornico, ki potrjuje kandidate za Pločnik slavnih, so v preteklosti že kritizirali, da Fosterjevi ni namenila zvezde že pred desetletji. A kot so poudarili v zbornici, prejemniki potrebujejo nominacijo, poleg tega se morajo strinjati z datumom slovesnega odkritja.

Nepozabne vloge
53-letna igralka je najbolj znana po vlogi agentke FBI-ja Clarice Starling v trilerju o serijskem morilcu Hannibalu Lecterju iz leta 1991, ki ga je režiral Jonathan Demme, morilca pa je upodobil Anthony Hopkins. Za vlogo je dobila drugega oskarja. Prvega je prejela tri leta prej za film Obtožena Jonathana Kaplana.

V svoji več kot štiri desetletja trajajoči karieri je med drugim zaigrala še v filmih Taksist Martina Scorseseja (1976) in Soba za paniko Davida Fincherja (2002), nazadnje pa v znanstvenofantastičnem trilerju Elizij Neilla Blomkampa (2013).

Doslej je režirala štiri filme, zadnji, Denarne igre z Georgeem Clooneyjem in Julio Roberts, bo v kinematografe prišel 13. maja.