Adele se je po dolgem času spet pojavila na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Adele se je po dolgem času spet pojavila na rdeči preprogi. Foto: Reuters

Svetovno priznana pevka je z odlikovanjem MBE, članstvom britanskega imperija, nagrajena za prispevek k britanski glasbeni industriji. Odlikovanje je Adele prejela iz rok princa Charlesa in ne iz rok kraljice Elizabete II. - kraljica se je odpravila na eno izmed graščin na podeželju, da se pripravi na prihajajoče praznike -, ki je veselo pokramljal s pevko, med drugim pa naj bi ji čestital za glasbeni uspeh.

Pevka je po končani slovesnosti pred Buckinghamsko palačo pozirala fotografom, po zanjo pomembnem dogodku pa je izjavila: "Velika čast je, da so prepoznali moje delo, zelo ponosna sem na to, da sem nagrajena od tako čudovitih in navdihujočih ljudi."

Adele je za svečano priložnost izbrala črno obleko Stelle McCartney, lase je imela kot običajno spete v figo, na glavo pa si je nadela pokrivalo. Priložnosti primerno je na nohte nanesla tudi kronice.

Odlikovanje MBE je v četrtek prejela tudi pevka PJ Harvey.

Premor zaradi rojstva sinčka
Zadnji album z naslovom 21 je izdala leta 2011, izdelek pa jo je ponesel med najbolj cenjene in priljubljene glasbene izvajalce na planetu. Z njim se je uvrstila na prvo mesto glasbenih lestvic v več kot 30 državah, kar dve leti zapored, leta 2011 in leto pozneje, pa je bil najbolje prodajani album na svetu.

Pevke sicer zadnje čase ni veliko videti v javnosti. Leta 2011 je Adele sporočila, da si bo vzela predah od glasbe, da si "ustvari dom in je za nekaj mesecev samo Adele". Oktobra sta s partnerjem Simonom Koneckim postala starša Angelu.

Na začetku leta je nastopila na podelitvi oskarjev v Los Angelesu, kjer je za naslovno skladbo iz filma o Jamesu Bondu Skyfall prejela tudi zlati kipec.