Rihanna je trenutno na turneji Diamonds. V ZAE je prišla iz Južne Afrike. Foto: Instagram Rihanna
Rihanna je trenutno na turneji Diamonds. V ZAE je prišla iz Južne Afrike. Foto: Instagram Rihanna

Popzvezdnica z Barbadosa je na Instagramu objavila več fotografij iz Združenih arabskih emiratov, natančneje iz Abu Dabija, v katerem je imela v soboto koncert. Nastop je menda potekal brez težav, zapletlo pa se je, ko je oblečena v črno enodelno obleko z zlatim nakitom, živo rdečimi ustnicami in s šalom na glavi prišla pred mošejo šejka Zajeda. Tam se je nastavljala fotoaparatu, fotografije pa nato objavila na Instagramu. A njena "arabska avantura" se je hitro končala.

Prekršila kup pravil
K 25-letni zvezdnici so namreč pristopili uradniki in jo prosili, naj se odstrani izpred mošeje. Dejali so, da je posnela nekaj "neprimernih fotografij, ki niso v skladu s pravili organiziranih obiskov". Poleg tega je Rihanna prišla pred vhod, pred katerim obiskovalci nimajo kaj početi. "Zaposleni so jo preusmerili na pravi vhod, saj so želeli, da obišče mošejo. A ko so videli, v kakšnih pozah se fotografira, so jo pospremili iz verskega kompleksa," so sporočili iz mošeje. Poleg tega, so dodali, sploh ni imela dovoljenja za fotografiranje.

"V primeru dejanj, ki kršijo moralne zakone mošeje, ali neprimernega obnašanja, kot so na primer neprimerne fotografije, poziranje, ki ni ustrezno tako svetemu kraju, glasno govorjenje ali uživanje hrane, kršilce vljudno zaprosimo, da se odstranijo," so zapisali.

Največja mošeja v državi
Fotografije so, sploh za arabski svet, precej pomenljive. Na eni na primer leži na tleh dvorišča mošeje, na drugi pa ob robu bazena.

Mošeja šejka Zajeda, v katero lahko vstopijo tudi nemuslimani, sicer velja za eno največjih turističnih znamenitosti v Abu Dabiju. Samo lani jo je obiskalo več kot tri milijone ljudi. To je največja mošeja v Združenih arabskih emiratih, saj lahko hkrati sprejme več kot 40.000 ljudi.