Med poletjem bo na stenah dunajske galerije v okviru razstave Exposed (Razkrito) viselo okoli 150 Adamsovih fotografij. Foto: EPA
Med poletjem bo na stenah dunajske galerije v okviru razstave Exposed (Razkrito) viselo okoli 150 Adamsovih fotografij. Foto: EPA

V galeriji Ostlicht na Dunaju bo med 19. junijem in 22. septembrom tako na ogled razstava fotografij kanadskega glasbenika, ki bo s svojimi fotografijami obiskovalce popeljal v zakulisje slavnih.

V prvem delu razstave bodo prikazani portreti znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe, ki razgrinjajo osebnosti v ironičnih in komičnih trenutkih, nekateri pa tudi v bolj intimnih. V drugem delu razstave pa si bo mogoče ogledati serijo fotografij britanskih vojnih invalidov, ki s humorjem pogumno kljubujejo tragičnim posledicam vojnih žarišč Afganistana.

Njegov portret kraljice izšel na znamki
53-letni Adams, ki je v treh desetletjih glasbenega ustvarjanja prodal več kot 100 milijonov plošč, se je s fotografijo začel ukvarjati v 90. letih, ko je naredil avtoportret za ovitek svoje zgoščenke. Njegove fotografije so bile objavljene tudi v revijah, kot so Vanity Fair, Vogue in L'Uomo Vogue.

Med drugim je naredil tudi portret britanske kraljice Elizabete II. ob 50-letnici njenega vladanja - kraljica sicer fotografije ni izbrala za uraden portret, je pa decembra 2003 fotografija izšla na kanadski poštni znamki.

V priloženih fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov iz Adamsove razstave Exposed, priložili pa smo tudi fotografije iz njegove razstave Hear the world, s katero je navdušil pred nekaj leti, ko je želel opozoriti na težave, s katerimi se srečujejo slušno prizadeti.