Lea Michele, zvezdnica glasbeno in plesno obarvane tv-serije Glee, je pred tedni izdala debitantski glasbeni album Louder. Foto: Reuters
Lea Michele, zvezdnica glasbeno in plesno obarvane tv-serije Glee, je pred tedni izdala debitantski glasbeni album Louder. Foto: Reuters
Selena Gomez se je ob prevzemu nagrade mlademu občinstvu zahvalila za dolgoletno brezpogojno podporo. Foto: Reuters

Dogodek, znan po tem, da na odru po nastopajočih in nagrajencih šprica zelena sluz, je povezoval Mark Wahlberg, ki se je vse do konca uspešno izogibal sluzasti kopeli, nato pa je doletela tudi njega.

O zmagovalcih v več kot 20 popkulturnih kategorijah je mlado občinstvo odločalo prek spleta. Tokrat so Kids' Choice Awards podelili 27., že šestič zapored si je naklonjenost vrstnikov zagotovila 21-letna Selena Gomez, nekdanja Disneyjeva otroška zvezdnica. Tokrat so jo izbrali za najboljšo pevko, medtem ko je petkrat prej postala najboljša tv-igralka.

Za najboljšega moškega pretepača so izbrali Roberta Downeyja jr., ki je lani tretjič ponovil naslovno vlogo v uspešnici Iron Man 3. 48-letni igralec, ki ima za sabo večkratno zdravljenje odvisnosti od alkohola in mamil, je mladim na srce položil: "Ko vas življenje tepe, ga ne pozabite udariti nazaj, in to naravnost v obraz."

Najboljši filmski igralec je od Downeyja leto mlajši Adam Sandler, med zmagovalci v posameznih kategorijah so se znašli še drugi del Iger lakote, v katerem igra Jennifer Lawrence, najboljša filmska igralka po izboru mladih rojakov in hkrati najboljša pretepačica nežnejšega spola po njihovem izboru.

Nagrado za življenjsko delo je dobil Dan Schneider, producent številnih tv-uspešnic za otroke pod okriljem kanala Nickelodeon.

V fotogaleriji si oglejte obraze, ki trenutno navdušujejo mlado Ameriko.