Lady Gaga pri promociji najnovejšega albuma pomagajo gagalutke. Foto: Reuters
Lady Gaga pri promociji najnovejšega albuma pomagajo gagalutke. Foto: Reuters

Japonska podružnica založbe Universal, ki zastopa Lady Gaga, je posebej za pevko naročila lutke v njeni naravni velikosti, ki obenem opravljajo vlogo naprave za poslušanje. Skladbe z najnovejšega albuma ARTPOP se začnejo predvajati, ko oseba položi uho na Gagino srce. Obenem pa lahko oboževalci prisluhnejo sporočilom slavne pevke.

"Zadnje in najnovejše japonske tehnologije so vključene v lutko po imenu GAGADOLL. Gre za prvo lutko na svetu v naravni velikosti, ki je obenem poslušalna naprava, je pa izrezana podoba Lady Gaga," so v uradnem sporočilu zapisali pri založbi. Izdelek japonskih mojstrov, ki so navdih črpali v najnovejšem albumu ameriške pevke, je pohvalila tudi Lady Gaga, na svojem Twitterju je tako priložila fotografijo svojih dvojnic, ob predstavitvi svojih klonov pa je dejala: "Kdo sploh potrebuje barbiko, če lahko imate lastno popzvezdo v naravni velikosti, ki poje samo za vas."

Za zdaj so lutke namenjene zgolj v promocijske namene, 27-letna pevka s pravim imenom Stefani Germanotta namreč na Japonskem predstavlja ARTPOP, ni pa še znano, ali bodo lutke tudi na prodaj. To bi zagotovo razveselilo številne "male pošasti" (tako Gaga ljubkovalno reče svojim oboževalcem, sebe pa je razglasila za "mater pošast", op. a.).

Tretji album z naslovom ARTPOP je na prodajne police prišel novembra, album pa je odraz izkušenj, ki jih je pevka pridobila v sodelovanju z različnimi glasbeniki. "Artpop lahko pomeni kar koli, ampak njej predstavlja slavljenje obsedenosti," so zapisali v sporočilu za javnost.