Stella McCartney s prijateljem Jerryjem Seinfeldom. Foto: Reuters
Stella McCartney s prijateljem Jerryjem Seinfeldom. Foto: Reuters

Na dogodku v New Yorku, na katerem je ena izmed Bazaarjevih žensk leta prejela nagrado Women's Leadership za navdihujoče delo v modni industriji, ni manjkal niti njen slavni oče Paul, ki se je prireditve udeležil skupaj s svojo boljšo polovico Nancy Shevell.

Dogodka se je udeležila tudi Yoko Ono, vdova drugega Beatla Johna Lennona, kar kaže na to, da sta Paul in Yoko po dolgih letih dokončno zakopala bojno sekiro. 72-letni glasbenik je že pred časom povedal, da ne goji nobenih zamer do Yoko, želel pa je končati desetletja dolgo zamero javnosti do japonske umetnice, ki jo številni krivijo za razpad slovite skupine leta 1970. "Prav gotovo ni razdrla skupine, skupina je sama razpadala," je zatrdil pred dvema letoma McCartney, lani pa je v intervjuju za Rolling Stone dejal: "Čas celi rane. Rekel sem si, da če jo je John ljubil, je nekaj na njej."

Yoko je spregovorila nekaj besed o Stelli, ki jo pozna že od malih nog: "Že kot majhna je bila posebna, bila je zelo drugačna od drugih deklet, zdaj pa vidimo njeno kreativnost in ustvarjalnost v polni luči. Zelo ponosni smo nanjo."

Na dogodku je oblikovalko spremljal njen mož Alasdhair Willis, manjkali pa nista oblikovalčini prijateljici igralki Drew Barrymore in Liv Tyler. Ta, ki ima prav tako slavnega očeta glasbenika Stevena Tyleryja in ki pričakuje drugega otroka, je povedala: "Z veseljem sem se prišla poklonit Stelli, saj je ena izmed mojih najboljših prijateljic, poleg tega pa jo spoštujem tudi kot modno oblikovalko." Manekenka Kate Upton, ki je pred kratkim obiskala Ljubljano, je dejala: "Obožujem Stellino delo, je klasična, močna in neverjetna modna ikona."

Kdo vse se je udeležil prireditve, si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji.