Mladi britanski kraljevi par je osvojil srca Američanov. Foto: Reuters
Mladi britanski kraljevi par je osvojil srca Američanov. Foto: Reuters
Catherine naj bi drugega potomca rodila aprila. Foto: Reuters

Kate, znana po tem, da pogosto reciklira (beri: večkrat obleče) modne kose iz svoje omare - kot navadne smrtnice! -, je isto toaleto nosila že dvakrat, kar je navdušilo britanske tabloide, ki so pohvalili njeno "varčnost". (Za omenjeno obleko s podpisom Packhamove bi sicer navadna smrtnica odštela slabe tri tisočake evrov.)

Britanska vojvoda in vojvodina Cambriška, pogovorno William in Kate (oba 32), sta v torek zvečer na sprejemu v Metropolitanskem muzeju umetnosti sklenila svoj prvi skupni obisk New Yorka.

"Usodna" univerza za par
V "Metu" je bila namreč galavečerja za zbiranje denarja za štipendije univerze St. Andrews na Škotskem. Ugledna univerza, kjer sta se princ in princesa spoznala, praznuje svojo 600. obletnico.

Na galavečerji v Metu so okrog 450 bogatim povabljencem - nekateri so za udeležbo odšteli več kot 10.000 zelencev - postregli z izbranim jedilnikom, navdahnjenim s škotsko kulinariko, zato nista manjkala govedina angus in škotski losos.

Medtem ko je pet mesecev noseča princesa ves čas kratkega ameriškega obiska ostala v New Yorku, je princ William v ponedeljek "skočil" še do Bele hiše in Svetovne banke v Washingtonu.

Predtem sta v mrazu, dežju in vetru obiskala muzej 11. septembra in spominski park na jugu Manhattana, kjer sta v spomin na žrtve terorističnih napadov leta 2001 položila šopek in sporočilo.

Zadnji dan obiska je princ obiskal stolpnico Empire State, princesa, ki bo aprila rodila drugega otroka, pa je takrat počivala.

LeBron se je neprimerno vedel
Kopico sprejemov sta v ponedeljek zvečer malce osvežila z ogledom košarkarske tekme lige NBA v Brooklynu med domačimi mrežicami in Cleveland Cavaliers, kjer sta se družila tudi s "kraljevim parom hiphopa" Jay Z-jem in Beyonce.

Zvezdnik Clevelanda James LeBron, bolje znan kot "kralj James", jima je podaril majici z napisom ekipe in še eno za njunega 16-mesečnega sina Georgea, potem pa je poskrbel za dviganje obrvi poznavalcev protokola, ko je princeso med fotografiranjem objel okrog ramen, saj se to menda ne dela.

Tudi onstran luže izjemno priljubljena uglajena Britanca sta stanovala v hotelu Carlyle, kjer je nekoč bivala tudi pokojna Williamova mati princesa Diana.