Vinceu so se uresničile sanje. Foto: Reuters
Vinceu so se uresničile sanje. Foto: Reuters
Odtisi in podpis filmskega igralca. Foto: Reuters

Ko je prišel v Hollywood, ni pričakoval, da bo nekega dne odprl poštni nabiralnik in da bo v njem vabilo organizatorjev, da v Hollywoodu pusti svoje odtise. "Ko sem dobil pismo - da, čisto pravo pismo, ne elektronsko sporočilo - v katerem so me povabili na dogodek, sem začel razmišljati o odraščanju in o tem, da so tam tudi igralci, katerih oboževalec sem sam."

44-letni igralec je vabilo z veseljem sprejel, navdušen je bil, ko je prebiral pismo. Dodal je, da častni dogodek prihaja v pravem trenutku njegove kariere, ko se vse pogosteje preizkuša v zrelejših vlogah: "Čeprav se še vedno počutim mladega, čutim, da začenjam odraslo fazo moje kariere. In veselim se vsega, kar prihaja."

Med nove bolj odrasle projekte zagotovo sodi tudi težko pričakovana druga sezona serije True Detective, v kateri bosta ob Vinceu nastopila še Collin Farrell in Rachel McAdams. In medtem ko podrobnosti glede nove sezone ostajajo skrivnost, je Vaughn priznal, da se je odločil priključiti ekipi Pravega detektiva predvsem zaradi ustvarjalca serije Nica Pizzolatta, ki ima prav tako lepe besede za Vincea: "Vedno sem mislil, da je Vince odličen igralec, vse odkar se je prebil med zvezde, ko je imel zanimive in intenzivne projekte - spomnim se neodvisnih dram, v katerih je bil odličen." Dodal je, da je Vince raznovrsten igralec, poln protislovij, in prav zato ga je zanimivo gledati: "Skozi igro lahko izraža močno inteligenco, zapletena čustva, toplino, moč, ranljivost in humor ..."

Vaughna danes prvotno povezujemo s komedijami, kot so Wedding Crashers, Old School in Dodgeball, kariero je začel v dramah, nato ga je Steven Spielberg zvabil v svet dinozavrov v filmu Lost World, sledile so drame Return to Paradise, Clay Pigeons in Domestic Disturbance ...

Svoje odtise je dodal tistim, ki so jih pred njim ob znamenitem kitajskem gledališču TLC pustili že Robert DeNiro, Jackie Chan, Sandra Bullock, Brad Pitt, George Clooney, Johnny Depp, Ben Stiller, Jennifer Anniston, Jane Fonda, Jerry Lewis ...