Zvezdniki, ki so se v letu 2015 poslovili. Foto: Reuters
Zvezdniki, ki so se v letu 2015 poslovili. Foto: Reuters

Nekaj je bilo tudi takih, ki se jih morda spomnimo samo po eni vlogi, a jih je tista zaznamovala - denimo Catherine Coulson, ki je v kultni seriji Twin Peaks igrala gospo s polenom (Log Lady). Igralka bi morala svojo vlogo ponoviti v Lynchevi obuditvi serije, ki jo snemajo ravno v teh dneh, a je bil zanjo usoden rak.

Potem je tu denimo Sawyer Sweeten. Ime vam morda ne pove veliko, a če ste gledali priljubljeno serijo Vsi imajo radi Raymonda, se boste Sawyerja spomnili po vlogi Geoffrey Barona, enega izmed dvojčkov. Sawyer je aprila letos pri komaj 19 letih storil samomor.

Tragično je umrla tudi Bobbi Kristina Brown, hčerka edinka pokojne Whitney Houston, ki so jo januarja letos našli v podobnem stanju kot njeno mamo skoraj točno tri leta pred tem - v kopalni kadi, z mamili v telesu. Umrla je po pol leta v komi. Stara je bila 22 let.

Umrla sta tudi dva veterana bluza in soula - B. B. King in Ben E. King, pa trije sloviti avtorji, britanska pisateljica kriminalk Ruth Rendell, nemški nobelovec Günter Grass in britanska pisateljica romanc Jackie Collins ter igralski veterani Omar Sharif, Christopher Lee in Rod Taylor.

Več pa v spodnji galeriji.