Michelle Obama se na svoji zadnji državniški večerji v vlogi gostiteljice ni odrekla blišču. Foto: EPA
Michelle Obama se na svoji zadnji državniški večerji v vlogi gostiteljice ni odrekla blišču. Foto: EPA
Gwen Stefani in Blake Shelton med klepetom z guvernerjem države New York Andrewom Cuomom. Foto: EPA

Seveda izbira Versaceja ni bila naključje, saj je Michelle Obama znana po tem, da se s svojimi oblačili redno pokloni gostujoči državi. Tako je med obiskom indijskega premierja nosila rumeno toaleto Naeem Khan, med obiskom japonskega premierja obleko Tadaši Šoji ...

Njen mož, še nekaj mesecev predsednik ZDA, je bil v črnem smokingu z metuljčkom, osrednji gost večera, 41-letni italijanski premier Renzi (v ZDA ga opisujejo kot "italijanskega Trudeauja", prav tako mladega kanadskega premierja), je bil v Armanijevem smokingu, medtem ko je njegova žena Agnese Landini izbrala obleko Ermanna Scervina.

Obama se je v svojem uvodnem govoru pošalil na račun italijanskega kolega, ki ga v modno ozaveščeni domovini redno kritizirajo zaradi njegovih oblačilnih izbir. Pozneje je polaskal še ženama Michelle in Agnese, saj "zaradi njiju jesta bolje, se bolje oblačita, sta nasploh boljša in sta jima hvaležna".

Kot je na Obamovih državniških večerjah že v navadi, se je na dogodku kar trlo zvezdniških gostov: v pražnjih oblačilih so v Belo hišo prišli Roberto Benigni, Jerry Seinfeld, pa še sveže zaljubljena Gwen Stefani in Blake Shelton, ki sta tudi skupaj zapela.

Stefanijeva, katere oče je italijanskega rodu, je Belo hišo s svojimi tremi sinovi (rodili so se ji v zakonu z britanskim rokerjem Gavinom Rossdalom) obiskala že čez dan, kjer so se fotografirali z zakonci Obama in Renzi, pa tudi s pasjima prijateljema družine Obama, Bojem in Sunnyjem.

Kuharsko osebje Bele hiše je jedilnik "iz ameriških sestavin, pripravljenih z italijanskim dotikom", zasnovalo v sodelovanju s slavnim italijanskim kuharskim mojstrom Mariem Batalijem.

First Lady of the United States @MichelleObama is flawless in a custom-made, rose gold #AtelierVersace gown.

A photo posted by Versace (@versace_official) on Oct 18, 2016 at 5:30pm PDT