George Clooney na filmskem festivalu v Cannesu. Foto: EPA
George Clooney na filmskem festivalu v Cannesu. Foto: EPA

"Predsednika Trumpa ne bo," je Clooney na novinarski konferenci, na kateri je s kolegico Julio Roberts predstavljal film Denarne igre, pokomentiral tudi boj za predsednika v ZDA. Igralec je krivdo za politični vzpon milijarderja pripisal želji ameriških televizijskih mrež po povečanju gledanosti.

"Strah ni nekaj, kar poganja našo državo," je nadaljeval filmski zvezdnik in dodal, da se Američani ne bojijo muslimanov, žensk in beguncev. Ob tem je begunsko krizo označil za najhujšo krizo, s katero se spoprijema svet.

Clooney je za Hillary
Clooney je izrazil javno podporo demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton in je tudi sicer zelo politično in družbeno dejaven. Obsodil je ameriško invazijo na Irak, vodil kampanjo proti genocidu v Darfurju, podprl predsednika Baracka Obamo in zbral več milijonov dolarjev za žrtve potresa na Haitiju leta 2010.

Clooney v Cannesu promovira dramo Denarne igre, prvi film po 12 letih, ki sta ga Clooney in Robertsova posnela skupaj. Film je režirala Jodie Foster, celotna ekipa pa je pozirala na rdeči preprogi v Cannesu.