Ljubeči objem Helene in tuna. Foto: Blue Marine Foundation
Ljubeči objem Helene in tuna. Foto: Blue Marine Foundation

Ekstravagantna igralka se je pridružila kampanji organizacije Blue Marine Foundation proti pretiranem lovu na tune, ki bi jim zaradi tega lahko grozilo celo izumrtje. K temu jo je spodbudila igralka in prijateljica Greta Scacchi, ki je bila obraz prejšnje tovrstne kampanje.

Glede na to, da je bilo predtem Bonham Carterjevo strah rib, ni odvrgla le vseh predsodkov, ampak tudi vse obleke in s tunom velikanom pozirala v čutnem objemu. "Ko me je Greta prosila, če bi se lahko gola slikala s 27-kilogramskim tunom, me je bolj skrbelo to, kako bom premagala predsodke in se dotaknile te živali, kot da bom morala pokazati kožo. A premagala sem strah in nato sva se z ribo res povezali. On bo moj valentin," je dejala.

Dodala je, da ji je kampanja odprla oči glede te problematike: "Vsi imamo odgovornost, da ohranimo svet za prihodnje generacije v takšnem stanju, kot smo ga dobili, ne v popolnem razsulu. Žalostno bi bilo, da bi o tunah našim vnukom le še pripovedovali, tako kot jim govorimo o dodu (izumrli ptici."