Na dogodek se  izvrstni plavalec ali kdo iz njegove ekipe ni odzval. Foto: Reuters
Na dogodek se izvrstni plavalec ali kdo iz njegove ekipe ni odzval. Foto: Reuters

Hacketta je policija po pristanku na letališču v Melbournu zaslišala, kar je potrdila avstralska zvezna policija, a hkrati dodala, da se je z njim le pogovorila; primer še preiskuje.

35-letni trikratni olimpijski prvak je po pričanju očividca med letom sopotnika stisnil za prsno bradavičko. Potnik v poslovnem razredu iz Adelajde naj bi Hacketta spravil ob živce, ko si je sedež nagnil nazaj, plavalec pa ga je zgrabil in postavil v prvotni položaj. "Nato je z roko prijel moje prsi in s kar precej moči obrnil mojo bradavičko," je za melbournski časopis Herald-Sun povedal potnik, ki svoje identitete ni želel razkriti.

Povsem drugače pa je dogodek videl Gary Pert, izvršni direktor nogometnega kluba Collingwood, prav tako potnik na omenjenem letu. "Ni bil agresiven ali jezen. Eden od potnikov pred njim je nagnil svoj sedež nazaj, Grant se je nagnil naprej in ga z roko potrepljal," je za melbournsko radiopostajo 3AW razložil Pert.

Hackett se je upokojil po OI 2008 v Pekingu, leta 2014 je prestal rehabilitacijo zaradi odvisnosti od uspavalnih tablet, nato pa se je vrnil v bazene, a se ni uvrstil v avstralsko ekipo za igre v Riu.