Halle Berry čaka še tretji obisk sodišč zaradi ločitve. Leta 1997 se je ločila od igralca bejzbola Davida Justica, leta 2003 pa od pevca r'n'b-ja Erica Beneta. Foto: Reuters
Halle Berry čaka še tretji obisk sodišč zaradi ločitve. Leta 1997 se je ločila od igralca bejzbola Davida Justica, leta 2003 pa od pevca r'n'b-ja Erica Beneta. Foto: Reuters
Oliver Martinez in Halle Berry
Oliver Martinez in Halle Berry sta bila poročena dve leti. Foto: Reuters

Martinez in Berryjeva sta po poročanju ameriških medijev ločitvene papirje vložila ločeno. Najprej jih je vložila Berryjeva, a je vpisala izmišljena imena obeh. Le nekaj ur za tem je papirje - z njunima pravima imenoma - vložil še Martinez. Oba sta kot vzrok navedla nepremostljive razlike in navedla za uradni datum vložitve papirjev ponedeljek.

Ločena vložitev papirjev lahko igra pomemben dejavnik v sodni dvorani. "Iz taktičnih razlogov želijo nekateri odvetniki prvi vložiti papirje, saj jim to da prednost pri predstavitvi primera," je za revijo People pojasnil specialist za družinsko pravo Robert Brandt.

Vir blizu 49-letne igralke je pojasnil, da se je za vložitev papirjev odločila prva, ampak ni želela privabljati preveč pozornosti, saj je želela zaščititi svoja otroka. Toda vložitev papirjev pod lažnimi imeni je neke vrste "sivo območje" v pravu, ker bi morali vedno uporabiti prava imena.

Berryjeva je pozneje popravila svojo napako in še enkrat vložila papirje - tokrat s pravimi imeni. Oba sicer zahtevata skupno skrbništvo nad sinom. Toda viri blizu para že opozarjajo na Martinezov temperament. Če se ne bi mogel z Berryjevo dogovoriti o skrbništvu nad dveletnim sinom Maceom, bi ga lahko Martinez celo izgubil, saj ima obramba Berryjeve v rokavu Martinezov pretep z nekdanjim fantom igralke Gabrielom Auberyjem leta 2012. Ta je zaradi tega tudi pristal v bolnišnici.