Paul Walker je bil velik ljubitelj hitrih avtomobilov. Foto: Reuters
Paul Walker je bil velik ljubitelj hitrih avtomobilov. Foto: Reuters

Meadow Walker, 17-letna hčerka igralca Paula Walkerja, ki se ga najbolj spominjamo po vlogi Briana O'Conneryja v franšizi Hitri in drzni, bo zaradi prezgodnje smrti očeta dobila 10,1 milijona dolarjev odškodnine.

Milijonsko odškodnino bodo v sklad Walkerjeve hčerke nakazali Rodasovi dediči, saj je Rodas delno odgovoren za smrt njenega očeta. Walker je namreč umrl v avtomobilu, ki ga je vozil njegov prijatelj, nekdanji dirkač Rodas. Ti je na odseku ceste v Santa Clariti severno od Los Angelesa 30. novembra 2013 drvel s kar 160 kilometri na uro in izgubil oblast nad vozilom. V nesreči sta umrla tako Walker kot Rodas.

Malomarna proizvodnja?
"Vsota, ki jo bo dobila Meadow Walker, je le majhen odstotek tistega, ki bi ga Walker zaslužil, če se njegovo življenje ne bi prezgodaj končalo," je za People povedal Jeff Milam, odvetnik Walkerjeve hčerke.

Čeprav del krivde za nesrečo nosi Rodas, Walkerjeva hčerka toži tudi proizvajalca avtomobilov Porsche, saj trdi, da so bili pri proizvodnji avtomobila malomarni. Porsche carrera GT, v katerem sta umrla Walker in Rodas, naj bi imel pomanjkljiv varnostni sistem.

Porsche je sicer tožila že Rodasova vdova Kristine, a je sodnik odločil, da je njena tožba neutemeljena. Meadow bo pri tožbi proti Porscheju vseeno vztrajala.