Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 35 glasov Ocenite to novico!
Ivanka, Melania in Donald Trump na obisku pri papežu Frančišku v Vatikanu maja letos. Foto: Reuters
Helen Mirren je 26. julija letos dopolnila 72 let, seksapila pa ji ne manjka. Foto: Reuters

Dodaj v

Helen Mirren še ni obupala nad Melanio: "Temna slovenska duša bo prišla na dan"

Manj naklonjena do Donalda in Ivanke Trump
15. avgust 2017 ob 18:07
London - MMC RTV SLO

Znano je, da Helen Mirren ni ravno oboževalka ne Donalda Trumpa ne njegove hčerke Ivanke, ki ji je namenila nekaj ostrih besed, malce popustljivejša pa je bila do prve dame ZDA Melanie Trump. Zdi se ji, da ju združuje "temna slovanska duša".

Mirrenova je bila namreč rojena kot Helen Lydia Mironoff angleški mami in ruskemu očetu. Njen dedek, poveljnik Pjotr Vasiljevič Mironov, je bil pripadnik ruske cesarske vojske in se je leta 1904 boril v rusko-japonski vojni.

Britanska oskarjevka in odkrita feministka se je prve družine ZDA, kontroverznih Trumpovih, dotaknila v obsežnem intervjuju za revijo Allure, v katerem je ob 72. rojstnem dnevu med drugim spregovorila še o sprejemanju staranja, lepoti in dolgoletnem statusu sekssimbola.

A nazaj k Trumpovim. Kaj si misli o predsedniku, je jasno - igralka meni, da mu krepko primanjkuje tako morale kot vesti, kar je "precej strašljivo". "Vse skupaj malce spominja na opazovanje prometne nesreče." Je pa bolj razklana glede prve dame.

"Lahko bi ga sesula"
"Poglejte dobro staro Mel. To je ena najmočnejših žensk na svetu, ker ona bi ga lahko sesula. To je skoraj že storila, ko se je takrat na letališču otresla njegove roke," se spominja "incidenta z roko" maja letos, ko je Melania Trump svojega moža ob prihodu v Izrael pred vsemi kamerami lopnila po roki.

"Sem Vzhodnoevropejka, veste, mi imamo temačne duše. In tista njena temna slovenska duša je tik na tem, da pride na plan," se je zasmejala Mirrenova.

O ignorantskih stališčih Ivanke
A če nad Melanio Mirrenova še ni obupala, je manj naklonjena Trumpovi najstarejši hčerki. "Ivanka spretno govori, a brez vsakršne vsebine. Njena knjiga je tako ignorantska glede tega, kako živi večina žensk ... Tisto, kako si mora ženska vzeti čas zase in si privoščiti masažo ... Prosim lepo!"

Naj spomnimo: 35-letna Ivanka Trump, poročena mama treh otrok, je maja precej razburila s svojo drugo knjigo z naslovom "Women Who Work" (Ženske, ki delajo), s katero si je želela po lastnih besedah "razbliniti mit o superženski" in pomagati sodobnim ženskam do uspeha tako v karieri kot družinskem življenju. Kritiki so knjigo raztrgali, javnost, še zlasti zaposlene mame, ki nimajo milijonov na banki, pa je bila zgrožena predvsem nad stavkom, da je bila Ivanka med očetovo kampanjo tako zaposlena z delom in otroki, da si še masaže ni uspela privoščiti.

Če tudi Ivanka skriva svojo "temačno slovansko dušo", je težko reči, je pa dejstvo, da se po njenih žilah pretaka slovanska kri - njena mama je namreč nekdanja češka manekenka Ivana Zelníčková (pozneje Ivana Trump), prva Trumpova žena.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
SvarunNoordung
# 15.08.2017 ob 18:48
Veneti ... he he. ma kakšni veneti po nekaj stoletjih, tisočletjih migracij in vojn ... ravno toliko smo veneti kot marsovci ... smo slovani s slovanskim jezikom, ti in ostali fašoti ba bodite veneti.
lukace5
# 15.08.2017 ob 18:46
Sicer pa za Melanio ni rekla slovanska ampak slovenska. Potem pa se nakladala o Vzhodni Evropi o kateri ocitno nima pojma. Sicer pa me zanima koliko Slovenk pozna osebno, da je kvalificirana za podajanje ocen o dusah nasih zensk.

@sssitrap
Najprej se pozanimaj o ER. Ona je imela zelo nizko formalno izobrazbo, pravzaprav dlje od srednje sole niti ni prisla. Se sama je dejala, da najbolj obzaluje manjko univerzitetne izobrazbe.
Potem se pa pozanimaj se o Betty Ford in njeni izobrazbi in si ne zmisljuj stvari. Tudi ona je imela koncano srednjo solo in nic vec. Ocitno ne znas niti googlati pa tudi o tvoji osnovnosolski izobrazbi dvomim, ker ocitno niti ne znas brati dobro.
skera
# 15.08.2017 ob 18:15
Kar neki.
Tugomer1000
# 15.08.2017 ob 18:44
Slovanska duša je svetla,
krščanska je temna.
angryjoe
# 15.08.2017 ob 20:19
Veneti = psevdoznanost
SvarunNoordung
# 15.08.2017 ob 21:41
@politik kritik

Ne opletaj in ne govori neumnosti, slovenci smo si zelo blizu z slovaki in čehi ... germani so nas pa tlačili stoletja, tako kot so nas prej rimljani, ki so osnove latinščine ukradli etruščanom, kulturo pa grkom. Edina stvar, ki so jo rimljani "izumili" je davčni sistem vse ostalo pa ... sploh pa leta 2017 ni pomembno iz katerega plemena naj bi nastali, pomembnno je to da imamo svojo državo in jezik, kar marsikateri narod nima. Je pa zanimivo, da so koreni slovenskega jezika zelo blizu sanskrtu ... jezik je pa slovanski, torej smo ... slovani in fašoti se boste morali s tem sprijazniti ali pa se preselite v Avstrijo in Nemčijo pa boste videli kako nas imajo germani radi.
anny22
# 15.08.2017 ob 19:21
Tudi jaz čakam, da moja temačna slovenska duša pride na dan, arrr! :)

Mirrenovi se stanje konkretno slabša. Rusija je daleč od Slovenije, ki po kulturi in mentaliteta spada v srednjo Evropo. Izjavila je tudi - kar v članku ne piše - da obe Trumpovi ženski pretiravata z uporabo visokopetnih salonarjev, ki iz njiju naredijo seks lutki. Ko se ženska vmešava v garderobo druge ženske, globlje skoraj ne more pasti. To je isto, kot če moški začnete osvajati prijateljevo punco ali ženo...
MedoThe78
# 15.08.2017 ob 20:48
Smešno bi bilo reči da imamo Slovenci samo ene prednike. Smo super mešanica vseh tu živečih, vojskujočih in potujočih narodov. Italijana, Španca, Francoza, Rusa, Skandinavca in tako naprej spoznaš po obraznih potezah in konstituciji že od daleč, kako pa izgleda tipični Slovenec??
SvarunNoordung
# 15.08.2017 ob 21:50
@dopisnik

Ta študija je milo rečeno čudna, DNK analize pa niso zanesljive, saj je v genetiki ogromno lukenj in v zgodovini ravno tako. Lahko bi tudi razpravljali kako je homo sapiens nastal, tudi tega ne vedo zagotovo
Untamle
# 15.08.2017 ob 21:44
Helen Mirren je 26. julija letos dopolnila 72 let, seksapila pa ji ne manjka.

Kakšna gnojšnica od članka.
MitjaM
# 15.08.2017 ob 19:26
Melanija bi dejansko lahko zrušila Trumpa, če bi hotela.
Samo vprašanje, če si to želi.
gesan
# 15.08.2017 ob 21:17
PA kaj tega rumenkota ni marala nobena američanka?
samogledam
# 16.08.2017 ob 05:24
Od kod izvira Slovenski narod, bi tezko dolocali, ker smo tako mocno pomesani med seboj....moji predniki so prisli tako iz Francije kot Nemcije v Ljubljano jaz pa nadaljujem rod v Nemciji otroci in vnuki pa na Irskem, Australiji in Ameriki.Tezko bi rekel, kdo smo Slovenci, ce ima vsak partnerja iz druge celine.
rooster
# 15.08.2017 ob 18:52
Slovenci nismo Slovani, ampak Veneti.

Prej kot to smo Slovenci slovani zmešani s kelti, hrvati pa slovani zmešani z iliri.
feminist
# 15.08.2017 ob 20:45
Jezik je morda res slovanski, duša pa ne.

vprasaj narodno zavedne avstrijce na koroskem, kaj si mislijo, kam sodi slovenija.
dory
# 16.08.2017 ob 06:41
Ko v google napišeš Melania in vsak zadetek spremeniš v članek s težo.
samogledam
# 16.08.2017 ob 05:10
Se popolnoma strinjam z trditvijo g.Helen !
Robiland
# 15.08.2017 ob 19:04
tugomer

bravo!!!
evaevi
# 15.08.2017 ob 21:26
Slovenci nismo Slovani, ampak Veneti. Kot če bi Bolgarom rekel, da so Slovani, pa so v bistvu turško pleme. Hrvati pa so iranskega izvora. Jezik je morda res slovanski, duša pa ne.

ma kaj so te blodnje nepismenega?
Arnolfus
# 15.08.2017 ob 23:06
Vse te velike govorne skupine Germani, Romani in Slovani so navaden konstrukt 19. stoletja, s samo genetiko in naravo ljudi nimajo kaj skupnega. To so najbolj agresivne skupine, ki so vse ostale jezike izpodrinile in vsilile svoj način komunikacije.

Zelo težko bi govorili, da so Francozi nekakšni potomci Rimljanov, čeprav govorijo njihov jezik, enako velja za Portugalce, ali Romune. Normani kot pleme, so v nekaj stoletjih dvakrat zamenjali občevalni jezik, pa jih noben zaradi tega ne postavlja v kontekst nekih Germanov, ali Romanov.

Trenutno smo priča vsesplošni germanizaciji in se je niti ne zavedamo, svet bo pa slej ko prej govoril samo še neko spakedrano angleščino, kot ji sedaj rečemo.
RdečeModro
# 15.08.2017 ob 21:52
Ko ne veš kaj objavit in tud sramu nimaš objavit karkoli.
simonc27
# 15.08.2017 ob 21:32
V ZDA medtem že pustošijo vandali in rušijo spomenike ter se derejo "no Trump, no KKK,...". Policije seveda nikjer. Kot v času maositične kulturne revolucije brisanja kitajske zgodovine.
Babica Helen Mirren in ostala holivudska sodrga, bi se lahko pridružila tem 'naprednim' omladincem.
politik kritik
# 15.08.2017 ob 19:36
@SvarunNoordung

Očitno so razni Iliristi, Slovenisti, Toporišiči, itd., ki so v zadnjih 200 letih načrtno brisali sledi Germanskih in Latinskih izrazov v našem jeziku, da so nas približali Jugi in s tem kaosu in korupciji, dobro opravili svoje delo, da meniš tako.

Sploh Toporišič je bil po letu 1945 precej učinkovit. Celo toliko, da ne smemo v pisanem jeziku uporabljati niti besedice "JA", čeprav živi v govornem jeziku v vseh Slovenskih pokrajinah, kjer živi domorodno Slovensko prebivalstvo, že vsaj tisočletje. Jezik pa naj bi bil živ, vsaj tako je rekel tudi Toporišič, pa se kljub vsemu vsiljuje umetni in težko izgovorljivi, ter pretrdi DA, ki bi v normalnih okoliščinah izumrl v parih desetletjih, če ga nebi silili v šolah.

Ampak ja, važno, da razumemo hrvate in srbe. Oni pa nas seveda ne, zato se nekateri (čeprav je tega vse manj) trudijo z njimi govoriti v njihovem jeziku, s tem pa delajo Slovenski jezik še bolj po srbohrvatiziran...

Kot že omenjeno, pa se je z izrivanjem Germanskih in Latinskih izrazov naredilo škodo predvsem mladim. Kruh se pač služi v Nemčiji, ali v Sloveniji, v firmah, ki so povezane z Nemčijo in preostalim Zahodom (Italija, Francija). In vsaka besedica, ki je že v Slovenskem jeziku blizu Nemščini, Italijanščini, olajša učenje tega jezika. Predvsem za nekoliko višja delovna mesta je to zelo pomembno. S srbohvaščino pač prideš do tedenskega dopusta južno od Kolpe, kaj dlje od tega je pa že precej vprašljivo.
hypatos
# 15.08.2017 ob 20:39
Še vedno je boljša temna dupa, kot pa njena. Njena je duša najslabše vrste. Prodana duša.
dopisnik
# 15.08.2017 ob 21:46
DNK analize potrjujejo, da smo Slovenci (imenovani tudi Sclavini, Sclaveni, Veneti, Wendi, Karantanci, ...) tukaj živeli že pred 7500 leti in da so teorije o priselitvi Slovanov izza Karpatov v 5. stoletju n.š. na zelo trhlih nogah.

http://www.slomedia.it/izvor-slovencev-bo-treba-iskati-vsaj-pred-okoli-7500-leti
sssitrap
# 15.08.2017 ob 18:30
meni gre na smeh vsakič ko pomislim da je neka tretjerazredna ex-manekenka s srednješolsko izobrazbo ameriška prva dama, in naslednica velikih žensk kot so bile eleanor roosevelt in betty ford. no ja, ampak ob predsedniku kot je trump je to še najmanjši problem.
shakalakazu
# 15.08.2017 ob 18:42
Zakompleksana.
Rojena je kot Ilena Vasiljevna Mironova in oči ji je bil Rus in zdaj ker je del angleške "smetane" mora vse narediti ne bi li to zakrila ampak pobegniti ne more.
Klemensas
# 15.08.2017 ob 18:27
Helen Mirren nima pojma. Slovenci nismo Slovani, ampak Veneti. Kot če bi Bolgarom rekel, da so Slovani, pa so v bistvu turško pleme. Hrvati pa so iranskega izvora. Jezik je morda res slovanski, duša pa ne.
Kazalo