Princ Harry je bil priča hudi prometni nesreči, ki pa se je na srečo končala brez žrtev. Foto: Reuters
Princ Harry je bil priča hudi prometni nesreči, ki pa se je na srečo končala brez žrtev. Foto: Reuters

V konvoju so bili dva Range Roverja, v enem izmed njiju je sedel četrti v vrsti za britanski prestol, in štirje policijski motorji, ki so po izjavah prič z veliko hitrostjo peljali po ulicah z vključenimi lučmi, a brez sirene.

V križišču pri londonskem živalskem vrtu pa se je zgodila prometna nesreča, saj je po stranski cesti pripeljal taksi in zavil na prednostno cesto, pri tem pa zapeljal točno na pot konvoja in pri tem trčil v enega izmed policistov na motorju, ki je takrat po izjavah prič vozil po napačni strani ceste. Trčenje je bilo tako silovito, da se je motor dobesedno zagozdil v sprednji del toyote prius, policista je vrglo po cesti, taksista pa so morali iz razbitin izrezati gasilci.

Oba poškodovana so prepeljali v bolnišnico, njuno stanje pa je po besedah zdravnikov stabilno.

Harryju niso dovolili iz avtomobila
Telesni stražarji princa so se v trenutku, ko je počilo, zbali, da gre za napad na Harryja, zato je voznik pospešil in sprva pognal avtomobil mimo razbitin, nato pa ustavil nekoliko naprej ob cesti in so tudi sami priskočili na pomoč ponesrečencema. Očividci so povedali, da je iz vozila želel tudi Harry, vendar pa mu njegovi varnostniki niso dovolili. "Ostal je v avtomobilu, vendar pa je bil vidno zaskrbljen, obraz je zakopal v dlani in se ves čas oziral nazaj, da bi videl, kakšna je situacija," je britanskim medijem opisal mimoidoči.

Harryjev predstavnik za odnose z javnostmi je nato potrdil, da je bil "princ res zelo zaskrbljen, odleglo mu je šele, ko je izvedel, da sta oba poškodovana stabilna in njuno življenje ni ogroženo".