Če Flavor Flav krši dogovor sodišča, mu grozi enoletna zaporna kazen. Foto: EPA
Če Flavor Flav krši dogovor sodišča, mu grozi enoletna zaporna kazen. Foto: EPA

55-letni glasbenik in zvezdnik resničnostnih šovov je na sodišču le spregovoril o incidentu, ki se je zgodil oktobra 2012 v njegovem domovanju v Las Vegasu. Že na predhodnem zaslišanju je 17-letni sin raperjevega dekleta povedal, da mu je raper grozil s kuhinjskim nožem, tekel za njim v spalnico in zabil nož skozi njegova vrata.

Toda potem ko je sodišče slišalo, da se je raper pobotal s svojo družino, je napovedano 12-letno zaporno kazen zmanjšala. Tako Williama Jonathana Draytona Jr, kakor je pravo ime raperja, čaka pogojna kazen in štiri mesece obiskovanja strokovnih pogovorov o nasilju v družini.

V svojem zagovoru je Flav dejal, da je imel rad fanta, ki ga je klical sin. Toda tako njega kot njegove mame ni bilo na sodišču. "Stojim tu pred kamero in ne za zapahi," je povedal raper sedmi sili, potem ko si je predtem obesil okoli vratu svojo značilno uro.

Njegov odvetnik je ob tem še dodal, da ne verjame, da bi lahko ta odločitev sodišča vplivala na razplet drugega sodnega postopka, v katerem se je znašel raper. Namreč čaka ga še zagovor v povezavi s prehitro vožnjo brez vozniškega dovoljenja.