R Kelly za december napoveduje nov album z naslovom Black Panties. Foto: EPA
R Kelly za december napoveduje nov album z naslovom Black Panties. Foto: EPA

V soboto zvečer je imel R Kelly nastop v kulturnem središču v Monroeju (Louisiana), na katerega je zamujal več ur. Ko se je ob enih zjutraj končno povzpel na oder in začel peti, pa so njegovi že precej nestrpni oboževalci zaradi izjemno slabega nastopa (pel oz. odpiral usta je na plejbek) ostali brez besed. Po štirih minutah so ga z glasnimi žvižgi in vzkliki neodobravanja pregnali z odra.

Tisti, ki so stali v prvih vrstah, so pozneje pojasnjevali, da jim je bilo takoj jasno, da na odru sploh ni pravi pevec, pač pa eden izmed njegovih posnemovalcev, najverjetneje R Jelly, znan po svojih nastopih, posvečenih R&B-glasbeniku. Ena izmed obiskovalk koncerta je pozneje pojasnjevala, da je istega človeka videla nekaj ur prej, ko je v nekem baru oponašal R Kellyja.

Zato jo je močno razbesnelo, da je za 150 dolarjev kupila vstopnico za dogodek, na katerem naj bi se kot osrednji gost pojavil R Kelly, dobila pa nastop posnemovalca. "Ob 10. uri zvečer smo prišli tja. Nikjer R Kellyja. Ob 11.00 R Kellyja še vedno ni. Niti ob polnoči. 12.45: še vedno ni R Kellyja. 1.00: prišel je posnemovalec," je za Reuters slikovito opisala sobotno dogajanje v središču Monroeja.

Organizator dogodka Cedric Johnson se je jeznim obiskovalcem že opravičil, za tamkajšnjo televizijsko postajo KNOE News pa dejal: "Opravičujem se, tudi mene so potegnili za nos." Ob tem je zagotovil: "Vrnili vam bomo polovico denarja."

Kellyjev tiskovni predstavnik je za spletno stran Pitchfork.com v ponedeljek pojasnil, da so organizatorji zavajali, saj je bilo dogovorjeno le, da se bo Kelly pojavil na dogodku, ne pa tudi dejansko nastopil. Zagotovil je še, da je Kelly na dogodek prišel, a o podrobnostih ni želel govoriti.

Za zdaj tako ostaja še nepojasnjeno, kdo je v resnici najel posnemovalca, R Kelly sam ali organizator dogodka.