Igralec se je s svojo izbranko poročil prav v Italiji. Foto: Reuters
Igralec se je s svojo izbranko poročil prav v Italiji. Foto: Reuters
Mestece Laglio ne želi ostati brez najslavnejšega prebivalca. Foto: EPA

Župan Laglia Roberto Pozzi je izdal odlok, s katerim želi še bolj zavarovati posestvo znanega hollywoodskega igralca in njegove žene Amal Alamuddin, ki se nahaja na obrežju jezera Como. Vsak, ki se bo posestvu z avtomobilom ali čolnom približal na manj kot 100 metrov, bo moral plačati kazen.

Zvezdnik filmov Gravitacija in Igraj svojo igro je vilo Oleandra kupil leta 2002 za 7,5 milijona evrov, nato pa je kupil še sosednjo vilo Margherito, da bi se še bolj zaščitil pred nepovabljenimi gosti.

Krajevne oblasti so se za ukrep odločile poleti, zdaj pa je odlok začel veljati. V Lagliu se bojijo, da bi prevelik pritisk Clooneyja odgnal in da bi po več kot 10 letih prodal posestvo ob jezeru. Odkar je igralec kupil vilo, so fotografi in oboževalci preplavili mestece v upanju, da bi videli slavnega igralca. Najbolj drzni so celo zvonili pri vratih, da bi dobili Clooneyjev podpis, prišli pa so tudi naravnost pod okno igralčeve hiše in kričali njegovo ime.

Cene nepremičnin v Lagliu in okolici (mestece leži v bližini Monze) so, odkar se je tja preselil Clooney, zrasle za kar 178 odstotkov. Močno se je povečalo tudi število tujih turistov - mnogi so za kraj slišali ravno zato, ker ima tam svoj počitniški dom zvezdnik.

Igralcu je Italija zelo všeč, septembra lani je tako skočil v zakonski jarem prav pri naših sosedih - štiridnevno poročno slavje je potekalo v Benetkah, svatje pa so obiskali tudi mestece Laglio ob jezeru Como.