Izbor iz sveta znanih
Velika Britanija danes praznuje! Foto: Reuters
V kapeli sv. Jurija so se zbrali povabljeni zvezdniki, med katerimi je pred poroko vladalo prešerno vzdušje. Foto: Reuters
poroka
Nasmejana princ Harry in Meghan Markle, ki sta s poroko pridobila naziv naziv vojvoda in vojvodinja Susseška. Foto: Reuters
Poročni obred princa Harrya in Meghan Markle. Foto: Reuters
Nevesto je do oltarja pospremil ženinov oče princ Charles. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto in video: Princ Harry in Meghan Markle izrekla usodni da

Mladoporočenca pred gradom pričakala navdušena množica
19. maj 2018 ob 06:59,
zadnji poseg: 19. maj 2018 ob 14:28
Windsor - MMC RTV SLO

V kapeli sv. Jurija na gradu Windsor sta v zakonski stan stopila princ Harry in Meghan Markle, ki sta po kraljevski poroki prejela naziv vojvoda in vojvodinja Susseška.

Zbrane je najprej nagovoril škof David Conner, nato je odlomek iz Biblije prebrala Jane Fellowes, najstarejša sestra princese Diane. Sledila je čustvena pridiga ameriškega škofa Michaela Curryja, ki je navdušil Britance po vsej državi, med posameznimi govorci pa je zapel pevski zbor. Po izmenjavi poročnih zaobljub si je par izmenjal prstana in škof je mladi par razglasil za moža in ženo.

Harry je svoji nevesti na prst nataknil prstan iz valižanskega zlata, zanimivo pa je, da se je odločil, da bo tudi sam nosil poročni prstan, čeprav to med moškimi člani kraljeve družine ni običajno.


Meghan Markle, ki je zadnjo noč pred poroko preživela v hotelu Cliveden House, je v 15 kilometrov oddaljeni grad Windsor pripeljal črni rolls-royce. Družbo ji je delala mama Doria Ragland, ki je pred poroko spoznala tako princa Charlesa in Camillo kot tudi britansko kraljico Elizabeto II.

Nevesta, oblečena v kreacijo priznane britanske oblikovalke Clare Waight Keller (Givenchy), se je do kapele sprehodila v spremstvu družic in otrok, med katerimi sta bila tudi Harryjeva nečaka princesa Charlotte in princ George. Dolgo obleko sta ji na poti v kapelo pridržala sinova najboljše prijateljice, kanadske stilistke Jessice Mulroney. V rokah je nevesta nosila poročni šopek, ki je bil sestavljen iz spominčic, ki so bile najljubše cvetlice umrle princese Diane, šmarnic, jasmina, mirte in dišečega grahorja.

Ker se njen oče zaradi okrevanja po operaciji poroke ni udeležil, je Meghan do oltarja pospremil princ Charles, ki je vlogo sprejel z veseljem. Obred se je sklenil z britansko himno, mladoporočenca pa sta se nato sprehodila do kočije, s katere sta pozdravila množico, ki se je zbrala v okolici gradu Windsor.

Na poroki številni zvezdniki
Povabljeni gostje so se v kapeli sv. Jurija začeli zbirati že dve uri pred začetkom obreda. V kapeli sv. Jurija so se zbrali povabljeni zvezdniki, med katerimi je pred poroko vladalo prešerno vzdušje. Obreda so se med drugimi udeležili Victoria in David Beckham, Oprah Winfrey, angleški igralec Idris Elba z zaročenko Sabrino Dhowre, igralec Tom Hardy, glasbenik James Blunt, voditelj James Corden, zvezdniški par George in Amal Clooney, teniška igralka Serena Williams in velik del igralske zasedbe serije Nepremagljivi dvojec (Suits), v kateri je nastopala tudi Meghan.

Po smetani iz sveta zabave so v kapelo prišli tudi člani kraljeve družine. Pol ure pred začetkom obreda so se povabljencem pridružili princ Andrew, princ Edward, princesa Anne ter drugi pripadniki britanskega dvora. Princ Harry je množico pred gradom Windsor pozdravil v spremstvu brata Williama, po prihodu princa Charlesa in Camille pa je štiri minute pred začetkom obreda v kapelo vstopila tudi kraljica Elizabeta II. z možem princem Filipom.

Po obredu tudi večerna zabava
Na veliko poroko je bilo povabljenih 600 gostov, večerne zabave v bližnji rezidenci Frogmore House pa se bo udeležilo 200 ljudi. Vabil za poroko ni dobilo kar nekaj znanih političnih obrazov, je pa vabila dobilo več kot 2.500 Britancev, ki so v parku gradu lahko pričakali prihod ženina in neveste v kapelo svetega Jurija.

Eno izmed večjih vprašanj o poroki je bilo, komu bo pripadla čast zabavanja modre krvi. Ugibanj je bilo konec šele v tem tednu, ko so razkrili, da bo zbrane zabaval dober prijatelj Harryjeve matere princese Diane, ki je tragično umrla v avtomobilski nesreči leta 1997, Elton John. Med drugim je igral tudi na Dianinem pogrebu, kjer ji je posvetil pesem Candle in the Wind.

P. B., M. Z., K. T., K. Ši.
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
poroka
Prijavi napako
Komentarji
2px_orbitala
# 19.05.2018 ob 07:27
Prenos kraljeve poroke boste lahko spremljali v živo od 10.15 naprej na našem portalu rtvslo.si.

Niso pa mogli dolga leta predvajati hokeja. Ne predvajajo niti lige prvakov, evrolige, slovenskega državnega nog. prvenstva...Ampak evrovizijo in neko poroko pa predvajajo. No comment.
josh k.
# 19.05.2018 ob 07:34
Dovolj bi bilo, če bi jutri objavili novico; Včeraj se je poročil...in to je to.
Binder Dandet
# 19.05.2018 ob 07:02
Tfg, pol pa se sam par dni prispevkov o vseh aspektih poroke, potem pa zakljucimo z Lady izdajo MMC.
2px_orbitala
# 19.05.2018 ob 07:33
Ljudje, ki živijo na veliki nogi samo zato, ker so se rodili kraljevi družini. Kot da bi živeli v srednjem veku. In potem se čudimo od kod izvira neenakost med ljudmi.
zlobniCO2
# 19.05.2018 ob 07:13
stop tem novicam prosim. drugače pa haha poročil se bo, sam si je kriv.
firtoh
# 19.05.2018 ob 08:31
Letos bova z ženo praznovala 30-letnico poroke.Na zabavi bo igral internet radio- Paradise,pekli bomo na žaru,odbojka na travi,badminton...Povabljence bo oblekel Adidas,Ice Peak in ostali proizvajalci znanih športnih znamk.Torto bo naredil znani slaščičar Bajrami
jurlin
# 19.05.2018 ob 07:25
Oči svetovne javnosti .....
--------------------
Kakšno posiljevanje. Svetovni javnosti dol visijo Združeno kraljestvo zgrajeno na genocidu mnogih narodov in njihova kraljeva družina omadeževana z zločini. Nehajte s to propagando.
gesan
# 19.05.2018 ob 08:18
Ampak eno pa je, tudi na takšen način lahko vidimo kako je lahko folk imet v ogradi za molžo!
Ker tile, ki tam stojijo, taborijo noči in dneve, da bi videli za trenutek nekoga...pa res zgledajo kot Ovce!
zapravico
# 19.05.2018 ob 07:41
Največ gorja na svetu so naredili angleži
2px_orbitala
# 19.05.2018 ob 09:13
Upam, da bo poroko komentiral tandem Stare-Milovanović, ter strokovni komentator Jelko Gros.
gesan
# 19.05.2018 ob 08:12
Zakaj ne uvedete kralje vsepovsod?
Bi vsepovsod lahko imeli vsaj en tako čudovit dan kot je tale.
:)
TOle je pa res za tiste, ki nimajo idej kaj bi počeli pa so srečni, da lahko zabijejo dan.
2px_orbitala
# 19.05.2018 ob 07:23
izrekla večni da

Vprašanje, če bo večni. Večina ljudi, ki se poroči, se tudi loči.
nimely
# 19.05.2018 ob 12:02
Sicer pa ženska je ratala iz ene nepomembne igralke..v najbolj znano američanko ta hip verjetno. Ampak poročila se bo pa z njim izključno iz čiste ljubezeni. Kako lepo da nekateri v take pravljice celo verjamejo
BadAss
# 19.05.2018 ob 11:12
Zanima me, če bo takšen show tudi čez leto dni, ko se bosta ločila.
komsomolec
# 19.05.2018 ob 10:10
ples vampirjev
gesan
# 19.05.2018 ob 08:38
firtoh
# 19.05.2018 ob 08:31
Letos bova z ženo praznovala 30-letnico poroke.Na zabavi bo igral internet radio- Paradise,pekli bomo na žaru,odbojka na travi,badminton...Povabljence bo oblekel Adidas,Ice Peak in ostali proizvajalci znanih športnih znamk.Torto bo naredil znani slaščičar Bajrami
-----------------------------------------------------
ZUagotovo se boste boljše meli kto tisti, ki so sposobni cele dneve buljit v ene ta isto sliko za trenutek svoje sreče.

Res je prav grozljivo spoznanje, ko vidiš ljudi kaj potrebujejo, da so vsaj nekaj trenutkov srečni.
V kakšnih nesrečnih okoliščinah to moraš živet, da te to osrečuje?

In da bo parodija še tolko večja, parodična, niso v stanju dojet, da je ogromno teh okoliščin glih zaradi tega kar jih tako osrečuje...
gesan
# 19.05.2018 ob 08:15
josh k.
# 19.05.2018 ob 07:34
Dovolj bi bilo, če bi jutri objavili novico; Včeraj se je poročil...in to je to.
------------------------
RTes je!
To kar počno okoli teh maškar je prav bolano!
Folk na robu preživetja, ki jih imajo za novodobne sužnje, da morajo ornk delat, da morajo celo življenje šparat, da lahko gredo za par dni na počitnice na leto... se veselijo cirkusa, ki jim ga ponujajo tisti, ki se sprdavajo na njihov račun.

Pa to lahko razume samo nekdo z ravnimi možgani polnimi slamnate prašine.
Lesinar
# 19.05.2018 ob 07:52
Ja pa iiiiiiiiiiiiiii
gesan
# 19.05.2018 ob 08:42
Pri nas imamo fašenk oni pa imajo pač to namesto fašenka.
vivastar
# 19.05.2018 ob 14:35
Folk se zgraža nad ljudmi ki stojijo ob cesti in mahajo, nekateri ki so starejši pa so isto počeli ko je Tito paradiral mimo :-)
rdečinavijač
# 19.05.2018 ob 13:35
Se dobro da so otroci se majhni da bo do naslednjega teženja s poroko trajalo kakih 20 let.
oziris.va
# 19.05.2018 ob 13:37
copcop
# 19.05.2018 ob 09:15

Kraljeva poroka bo stala 35 milijonov funtov, ocenjujejo pa, da bo angleško gospodarstvo na ta račun zaslužilo 1 milijardo. Od mene sicer ne bodo dobili niti pfeninga, jim pa privoščim. Čestitam!


Kako, da ne? A misliš, da RTVSLO poroko prenaša brezplačno? Angleži vedno vse licencirajo in prodajajo pravico. Ti pa z RTV-prispekov ti kriješ ;)
nimely
# 19.05.2018 ob 11:48
Pa resno kaj je narobi s tem folkom? V življenju nimajo nobene pomebnejse stvari za početi kot na ulici viseti in obsesijo zganjati zaradi dveh osebkov, ki jih v življenju od blizu se vidl niso. Me pa resno zanima..a ob ločitvi bo tudi tako slavje?
zigag
# 19.05.2018 ob 18:24
Gledal del njunih obljub. Zgledata res zaljubljena, bolj kot katerikoli kraljevi par do sedaj. Naj njuna sreča traja, ob vseh negativnih novicah, naj se imata rada, veliko sexata in uživata, če sta se res "našla".

Je pa drugače hype okoli tega prevelik.
kapljač
# 19.05.2018 ob 16:52
"Mnogi Ljudje se obnašajo, kot največji reveži, ki v največji lakoti zavijejo v ribarno, da se z vonjavami zastonj nahranijo ?Daj jim princa, se bodo princa počutili sami. Sej ti mora biti , vsak dan, veselica jim tako vladati? Daj jim marsovca, bodo Marsovci sami.
Rossonero75
# 19.05.2018 ob 16:33
Sama sta si kriva!Ajd...
Buterfly_007
# 19.05.2018 ob 14:00
Se dobro da so otroci se majhni da bo do naslednjega teženja s poroko trajalo kakih 20 let.

V Sloveniji sicer ne bo teženja s tem, sploh ker poroka ne bo snemana za televizijo, ampak Britance čaka letos še poroka Harryjeve sestrične Princese Eugenie.
Balaž
# 19.05.2018 ob 10:59
Borut ima surlico, ker ni bil osebno povabljen :P
lx200
# 19.05.2018 ob 10:32
Joj joj komaj čakam da se ta spam neha
buu
# 19.05.2018 ob 10:23
Lepo se vidi, kaj dela denar. Pokvari ljudstvo.!
Ena taksna poroka enako kot 10000 navadnih porok !
copcop
# 19.05.2018 ob 09:15
Kraljeva poroka bo stala 35 milijonov funtov, ocenjujejo pa, da bo angleško gospodarstvo na ta račun zaslužilo 1 milijardo. Od mene sicer ne bodo dobili niti pfeninga, jim pa privoščim. Čestitam!
FolkloraS
# 19.05.2018 ob 22:56
Na račun davkoplačevalcev je ta žur!
STRD
# 19.05.2018 ob 21:07
Za bruhat....blek....
Ma je narod še naumen zgleda skoz bolj....
Pa še naše volitve. Groza kaki kandidati ko se pelješ po Sloveniji prava grozljivka teh gnilih sihtov na plakatih.
Pa kaj razmišlja ta narod.
Bruhat moram....it...blek...blek...
samogledam
# 19.05.2018 ob 17:42
toliko komentarjev pa nobenih lepih želja, čestitke ali pohvale ljudem, ki so super uspešni ?!
mnogim na teh fotografijah ni bilo nič podarjeno, celo borili so se z delom in talentom proti zlobnim jezikom in zavistnim osebkom...kdor ne privošči drugemu veselja in sreče, mu ostane tema.
claudio21
# 19.05.2018 ob 12:44
Gabijo se mi vsi ti hedonisti, zaradi njih je svet nepravičen.
jarovit
# 19.05.2018 ob 10:08
@copcop
# 19.05.2018 ob 09:15
Kraljeva poroka bo stala 35 milijonov funtov, ocenjujejo pa, da bo angleško gospodarstvo na ta račun zaslužilo 1 milijardo. Od mene sicer ne bodo dobili niti pfeninga, jim pa privoščim. Čestitam!
--------------------------------------
Od tebe oz. nas ne bodo dobil nič le v primeru, če RTVju za prenos ni bilo potrebno nič plačat v kar pa močno dvomim.
dalton1
# 20.05.2018 ob 01:51
Jaz bi nekoliko drugače o tem spektaklu. Nisem privrženec spektaklov, še manj rojalistov, kapitalistov, kraljev in kraljic, princev in princez. Me pa fascinira spoštovanje Angležev in dominionov do kraljice in kraljeve družine. Pa verjamem, da niso vsi rojalisti, Anglija je tako pestra, da imaš tam vse, od groba Marxa, do anarhistov, laburistov, republikancev itd..., ampak vsi spoštujejo kraljico Elizabeto. Zdaj pa mi povejte eno, koga v Sloveniji spoštujemo pa lahko vzamemo celotno zgodovino. Koga??? Tudi za enega ne vem. Se še spomnim enega kao literata, napisal kar nekaj knjig in pesmi, ki je dobesedno pljuval po Prešernu, recimo genialnega pesnika katerega bi lahko vsi spoštovali, ampak ne. Rad bi videl in vedel koga od svojih rojakov spoštujejo vsi Slovenci. Žal se mi zdi tudi v naprej, da nobenega ne bomo spoštovali in to je velika črna pika na celotnem narodu.
HOR
# 19.05.2018 ob 22:20
Britanska folklora...

Kmalu pa se bo slišalo kaj več zanimivega o tej "princeski" od njene starejše polsestre, ki je (dobrodelna...) Megham ni obiskala ali kontaktirala odkar je zaradi multiple skleroze na vozičku in nista ravno v dobri odnosih...
Starejša polsestra napoveduj izid knjige, kjer bo precej govora o Megham...
Njun skupni oče pa ni na poroki menda zaradi zdravja, še prej pa je postal nezaželn zaradi fotografij na katerih izgleda dokaj neurejen med pripravami na obisk poroke...
Mediji, ki vgzanjajo bolj reklamo poroke namesto obveščanja pa o tem v glavnem ne pišejo...
klik...
Lešnik
# 19.05.2018 ob 20:56
Veliko se govori o tej poroki, se bo tudi o ločitvi in pranju umazanega perila?
Če hočeč videti kakšna bo bodoča žena na stara leta, samo pogledaš taščo.
zapravico
# 19.05.2018 ob 19:20
Pa je konec modre krvi,kermita bo pobralo
SamoRes
# 19.05.2018 ob 16:09
Vsaj obril bi se lahko.
zeuss-zeng
# 19.05.2018 ob 14:27
Foto in video: Princ Harry in Meghan Markle izrekla usodni da
----------------
je zdaj res tako važno kako sta se poročila postranska produkta angleške bivše totalitaristične vladavine , kjer se ne ve točnp kaj je monarhija kaj pa demokracija . Ampak dfobro ni vsak totalitarizem slab in ni vsaka demokracija dobra . Le da se ta tip poveže z ameriško igralko in potem še skače od veselja - le zakaj , ker ga bolj zanima oblika kot vsebina : moram priznati - res kraljevsko (shranje ) ...
2px_orbitala
# 19.05.2018 ob 14:13
Princ pa v vojaški uniformi. To se ravno sklada z nehumanim bombardiranjem na Sirijo zaradi DOMMEVNE uporabe kemičnega orožja. Kako si drzne obleči uniformo, ki predstavlja pobijanje ljudi, ki predstavlja najhujšo stran človeštva - vojno?!?
divinedante
# 19.05.2018 ob 14:03
Dvorana polna prostozidarjev, zvecer bo orgija na Westministru.
oziris.va
# 19.05.2018 ob 13:41
Gledam te slike (27, 28) ... a to imajo priključke za polnilce telefonov direkt na ulicah?
potpodnoge
# 19.05.2018 ob 13:37
Ful nas to zanima res.!
Lesinar
# 19.05.2018 ob 10:46
Kdo ju bo pa poročil? A bo Borut?
PomisliSe1x
# 20.05.2018 ob 09:21
Foto in video: Princ Harry in Meghan Markle izrekla usodni da

Kaksen usodni da, ce je ona ze locenka, kako je njen prejsni "usodni" da razlicen od tega "usodnega" da?

biznis kot biznis, povzpetnistvo, oportunizem in predstava za rajo...
Amethist
# 20.05.2018 ob 00:09
Poroka in rojstvo otroka sta nekaj najlepsega v zivljenju cloveka. Zelim jima vse dobro!
HOR
# 19.05.2018 ob 23:07
"Dirty Harry"...
Kazalo