Javier je srečen, ker je ljubljen. Foto: EPA
Javier je srečen, ker je ljubljen. Foto: EPA

"V mojem telesu sta tako moška kot ženska plat," je razložil Bardem in dodal, da nikoli ni vedel, kaj ljudje pričakujejo, ko rečejo 'bodi moški'. In če je bil do zdaj pri razkrivanju svojega zasebnega življenja bolj zadržan, se je tokrat za revijo GQ le nekoliko razgovoril.

"Sem srečno poročen. Resnično sem hvaležen tistemu zgoraj, kdor koli že je, ki mi je dal to priložnost, da sem ljubljen," je dejal Javier, ki je julija 2010 na Bahamih večno zvestobo obljubil španski igralki Penelope Cruz, s katero sta januarja 2011 dobila prvega otroka.

43-letni Španec, ki bo v novem filmu o Jamesu Bondu odigral vlogo negativca, ima v žepu številne nagrade, tudi oskarja za moško stransko vlogo, in videti je, kot da je v življenju dosegel že vse, kar bi si lahko želel. Vendar pa, kot pravi sam, še vedno ne more gledati svojih filmov: "Dejstvo, da rad delam like, še ne pomeni, da rad tudi gledam te like in svoje nastope. Ne morem gledati tega nosu, tega glasu, teh smešnih oči ... Tega ne morem."

Čeprav Bardem velja za enega najboljših "uvoženih" igralcev, se tudi on ne more izogniti negativnim kritikam, vendar jim ne pusti, da bi ga prizadele. Vedno skuša na stvari pogledati s pozitivne strani, kot so ga učili doma: "Moja mati mi je vedno govorila, naj delam naprej. Včasih si na vrhu, včasih si na tleh, a greš naprej. Dokler sem ljubljen in srečno poročen moški, se me to ne dotakne."