Johnny Depp s soprogo Amber Heard, ki jo je spoznal med snemanjem Zapitega dnevnika. Igralca sta se poročila februarja letos. Foto: Reuters
Johnny Depp s soprogo Amber Heard, ki jo je spoznal med snemanjem Zapitega dnevnika. Igralca sta se poročila februarja letos. Foto: Reuters
Oblasti so za Deppova psa izvedele prek objave na Facebooku lokalnega pasjega salona. Foto: Facebook

Depp, njegova soproga Amber Heard in njuna yorkshirska terierja Pistol in Boo so trenutno začasno nastanjeni v Queenslandu, kjer 51-letni igralec snema zadnji del Piratov s Karibov. A ker sta Pistol in Boo priletela v Avstralijo na Deppovem zasebnem letalu, par, kot kaže, ni upošteval strogih avstralskih zakonov o biovarnosti in uvozu živali, po katerih morajo psi ob prihodu preživeti najmanj deset dni v karanteni.

"Odločil se je v našo državo pripeljati dva psa, ne da bi pri tem dejansko pridobil ustrezno dokumentacijo in zahtevana dovoljenja. V bistvu, kot kaže, ju je kar pretihotapil," je bil nepopustljiv avstralski minister za kmetijstvo Barnaby Joyce.

"Zdaj mora gospod Depp svoja psa odpeljati nazaj v Kalifornijo ali pa ju bomo primorani evtanazirati. Ima še okoli 50 ur, da to stori. Če začnemo popuščati pri filmskih zvezdnikih, pa čeprav so bili dvakrat izglasovani za najbolj seksi moškega na svetu, zakaj potem kar ne začnemo kršiti zakona pri vseh? Čas je, da se Pistol in Boo spokata nazaj v ZDA. Ne pričakujem pa, da bom po tem povabljen na premiero Piratov s Karibov."

Joyce je za lokalno radijsko postajo povedal še, da je varovanje Avstralije pred boleznimi, kot je steklina, resna stvar. "Ravno zato, ker se nam je uspelo obraniti teh bolezni, da se lahko sprehajate po parku v Brisbanu, ob tem pa nimate stalno v glavi, kaj se bo zgodilo, če priteče stekli pes in ugrizne vašega otroka. Povedal vam bom, kako blizu leži nevarnost, na Baliju, eno državo stran, zato to ni neka naša kaprica in zato smo tako zelo natančni glede tega, kaj pride v našo državo," razlaga zagnani minister.

Peticija za rešitev psov
Oblasti so Deppu stopile na prste, potem ko je neki lokalni pasji salon, Happy Dogz na Facebooku objavil fotografijo igralca z njegovima psičkoma s pripisom: "V čast nam je poskrbeti za yorkshirska terierja Johnnyja Deppa in Amber Heard."

Depp ima zdaj časa do sobote, da svoja psička spravi iz Avstralije.

So se pa na Joyceevo preteče opozorilo že odzvale avstralske skupine za zaščito živali, ki so na spletni strani Change.org napisale peticijo za rešitev Booja in Pistola. Peticija je do zdaj zbrala 6.000 podpisov.

Medtem so se pred Deppovo najeto graščino na Gold Coastu že zbrali predstavniki sedme sile in fotografi, ki čakajo, kakšna bo usoda zvezdniških psov.