Jonah Hill se kar ne more dovolj opravičiti za besedni incident. Foto: EPA
Jonah Hill se kar ne more dovolj opravičiti za besedni incident. Foto: EPA

Jonah, ki v filmih običajno igra nerodne in nezaželene fante, v zasebnem življenju velja za zelo prijetnega moškega, ki z nogami trdno stoji na tleh. Prav zato ne more verjeti, da si je privoščil mali incident, ko je prejšnji teden nekemu nadležnemu paparacu zabrusil gejevsko žaljivko ("Pov**ci mi ga, ti p**er"), za kar se zadnje dni kar naprej opravičuje.

"Besede imajo veliko težo"
Ko je gostoval v pogovorni oddaji The Tonight Show, ki jo vodi Jimmy Fallon, je pojasnil celotno situacijo: "Bili smo na nekem dogodku in neki fotograf me je kar naprej zmerjal, napadal mene in mojo družino. Res me je prizadel pa tudi razjezil, zato se nisem mogel več zadrževati. Želel sem ga užaliti, tako kot je on mene, zato sem mu rekel najbolj žaljivo stvar, ki sem se je v tistem trenutku spomnil. Saj veste, da tega nisem mislil dobesedno, kajne, nisem želel biti homofob. A se zavedam, da ni pomembno, kako sem jaz mislil, pomembno je, da sem ta stavek izrekel. Bilo je neumno in zaslužim si vso kritiko, ki jo bom dobil zaradi tega."

Jonah je nadaljeval: "Besede imajo veliko težo in lahko zelo bolijo, zato je bil izbor mojih besed resnično neprimeren. Veste kaj? Nihče si ne zasluži, da izgovori ali sliši takšen stavek." Hill se svoje gejevske žaljivke še toliko bolj sramuje zato, ker je dolgoletni podpornik lezbične, gejevske, biseksualne in transseksualne skupnosti (LGBT) po svetu, zato meni, da jih je s tem izpadom razočaral. "Resnično mi je iskreno žal in se opravičujem vsem, ki jih je žaljivka za istospolno usmerjene kdaj v življenju že prizadela," je nadaljeval.

Zvezdnik filmov 21 Jump Street: Mladenič v modrem, Django brez okovov, Komiki, Super hudo, Superžur in Volk z Wall Streeta se kar ni mogel nehati opravičevati: "Ne zaslužim si, da mi oprostite, tega si niti ne zaslužim. A polagam vam na srce, posebej vsem mladim: Če vas kdo z besedami užali ali razjezi, se spomnite name in na to, kako se ne smete odzvati, ne vrnite mu z jezo ali sovraštvom, saj boste ta že tako grdi svet le še poslabšali."