Mourinho tudi sinoči ni spustil Matilde izpred oči. Foto: Reuters
Mourinho tudi sinoči ni spustil Matilde izpred oči. Foto: Reuters
Mourinho se označuje za družinskega človeka. Na sliki na lanskoletni premieri Iger lakote s soprogo in otrokoma. Foto: AP

In za temnolasko, ki je nedavno postala polnoletna, se zdi, da ji pozornost bliskavic popolnoma ustreza. Mourinhova edina hčerka (ima še štiri leta mlajšega sina Joseja), ki jo 52-letni Portugalec kliče kar "moja prav posebna", je na podelitev prišla v spremstvu očeta, a dala jasno vedeti, da ni več njegova mala punčka.

Matilde je namreč v Balmainovi 2.145 funtov vredni črni oblekici z globoko izrezanim dekoltejem, ki ni dopuščal nedrčka, več razkrivala kot zakrivala. Ni naključje, da je Balmain priljubljena znamka Kardashiank, saj je 18-letna Matilde mnoge spominjala prav na dekleta iz slavnega ameriškega klana.

Mourinho je v svoji neposredni maniri medijem na rdeči preprogi kraljeve operne hiše dejal, da je povabilo na podelitev, ki jo je povezoval ameriški zvezdnik Samuel L. Jackson, sprejel izključno zaradi hčerke.

Zaradi hčerke neprespan?
Britanski mediji ob tem hudomušno pišejo, da sloviti trener v zadnjih tednih, odkar je Matilde uradno polnoletna, ni videti prav naspan, saj budno spremlja vsak premik svoje prelestne hčerke. Celo na zmenkih dekle nima zasebnosti - Mourinha so namreč britanski paparaci v začetku leta ujeli, kako v zgodnjih jutranjih urah s hčerko in njenim spremljevalcem, Niallom Horanom iz fantovske skupine One Direction, zapušča neko londonsko diskoteko.

Mourinho vedno rad poudarja, kako mu je družina sveta, najpomembnejše v življenju pa mu je, da je dober oče. "Moja žena, sin in hčerka imajo največ vpliva name, zagotovo," je dejal nedavno. "Zakaj? Ker so oni šefi in v hiši nadzirajo vse! Na mojo službo sicer ne skušajo vplivati, imajo pa na koncu name velik vpliv, ker za vsako veliko odločitev o svojem življenju najprej poslušam njih."

Trener, ki je v nogometnih krogih znan po svoji neposrednosti, ki pogosto meji na nesramnost, je od leta 1989 srečno poročen z Angolko Matilde Fario, s katero se je seznanil še kot najstnik.

V spodnji galeriji še nekaj utrinkov z rdeče preproge nagrad GQ, na kateri so se zbrali številni zvezdniki. Ob Mourinhu je bil tu še dirkač formule 1 Lewis Hamilton, pa manekenki Daisy Lowe in Jourdan Dunn, pevca Sam Smith in Pixie Lott s fantom, manekenom Oliverjem Cheshirom, rocker Keith Richards s soprogo, Lionel Ritchie, člani zasedb Duran Duran in Blur, ter igralci Chiwetel Ejiofor, Paul Rudd, Emilia Clarke, Christoph Waltz in Naomie Harris.