Justin Bieber:
Justin Bieber: "Nikoli vas ne bom zapustil, beliebrstvo je način življenja." Foto: EPA
Justin Bieber ima številne oboževalke tudi v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO

19-letni pevec se je nekoliko poigral s svojimi oboževalci, pa tudi tistimi, ki to niso. Najprej je v neki radijski oddaji dejal, da je končal svojo pevsko kariero, in novico ponovil med božičnimi prazniki, ko je na Twitterju kot bomba odjeknilo sporočilo, da se Justin namerava upokojiti.

"Moji dragi belieberji, uradno odhajam v pokoj," je na Twitterju na božični večer napisal Justin, nato pa hitro zanikal svojo izjavo s sporočilom: "Nikoli vas ne bom zapustil, beliebrstvo je način življenja." Dodal je: "Tukaj bom za vedno."

"Poslovilni" tvit je "retvitalo" (na svojih profilih delilo) skoraj četrt milijona ljudi, zapis pa je všečkalo skoraj 200.000 tviterašev.

Omenjeni zapisi, ki so jih hitro zbrisali z Justinovega Twitterja, so na družbenem omrežju dvignili veliko prahu. Justinovi oboževalci novice niso najbolje sprejeli, uporabnik @theycallmejerry je na Twitterju tako napisal: "Življenje brez Justina Bieberja. Življenje brez mojega idola, heroja, navdiha, brez vsega. Ne najboljša stvar, o kateri razmišljam na božični večer."

Medtem ko je novica pevčeve oboževalce, imenovane tudi belieberji, spravila v obup, pa so novico na drugi strani proslavljali Bieberjevi nasprotniki. Uporabnik CozImAGuy je tako tvitnil: "Justin Bieber se upokojuje - to je najboljše božično darilo kdaj koli."

Je le 19-letni fant, ki se še išče
V božičnem času je izšel dokumentarni film Justin Bieber's Believe, ki naj bi pevca prikazal v čisto drugačni, brutalno iskreni luči. Justinov menedžer Scooter Braun je o filmu, ki ga je režiral Jon M. Chu, dejal, da njegovega varovanca prikazuje kot "človeka". "Mislim, da ljudje pozabljajo, da je le 19-letni fant, ki se še vedno išče," je dodal.

V filmu se pevec čisto "razgali" v intervjujih, spregovori o svojem zasebnem življenju, vključeni so tudi koncertni posnetki.