V enem izmed izpadov na odru je dejal, da na ameriških predsedniških volitvah ni volil. Če pa bi, bi svoj glas namenil Donaldu Trumpu. Foto: Reuters
V enem izmed izpadov na odru je dejal, da na ameriških predsedniških volitvah ni volil. Če pa bi, bi svoj glas namenil Donaldu Trumpu. Foto: Reuters

Glasbenik Kanye West je novembra lani odpovedal 21 koncertov turneje Saint Pablo Tour, ki bi morala trajati do 31. decembra 2016, zaradi duševnih težav pa je takrat v bolnišnici preživel osem dni. Zdaj za deset milijonov dolarjev toži zavarovalnico, ki po poročanju BBC-ja trdi, da je Westovo bolezensko stanje povzročila uporaba marihuane in da je turnejo moral odpovedati zaradi tega. Glasbenik vsa tovrstna namigovanja ostro zanika.

"Podjetje ni podalo nikakršne obrazložitve, zakaj še vedno ni izvedlo plačila. Ravno tako se izogibajo zagotovilu, da bodo sploh kdaj plačali, namigujejo pa, da je Kanye v bolnišnici pristal zaradi uporabe marihuane," je zapisal njegov odvetnik Howard King.

Njegov odvetnik zanika vse obtožbe, da je bila za hospitalizacijo kriva marihuana, kritiziral pa je tudi zavarovalniško podjetje, ki je z javnostjo delilo zaupne informacije in s tem želelo preprečiti, da bi se West za izplačilo denarja obrnil na sodišče.

Glede na sodne dokumente naj bi 40-letnik plačal več sto tisoč dolarjev za zavarovanje, ki bi moralo kriti tudi morebitno odpoved koncertnih datumov. "Glasbeniki so prepričani, da si s tem kupijo neko mirno vest," dodaja King. "Zavlačevanje, ki ga izvršuje zavarovalnica, je nekaj nedopustnega."

West je novembra lani končal v bolnišnici po nizu javnih izpadov med koncerti, šlo pa naj bi za izčrpanost. "Samo izčrpan je. Vse dni se posveča svojim modnim dizajnom, tako za lastno linijo kot za Adidas. Je razvpit deloholik, zato je usklajevanje dela – ki mu je izjemno pomembno – in nastopanja vsak večer resnično izčrpavajoče," je po lanski hospitalizaciji poročal ameriški tabloid People.