Igralka verjame, da bo prijatelju uspelo. Foto: Reuters
Igralka verjame, da bo prijatelju uspelo. Foto: Reuters
Leonardo DiCaprio in Kate Winslet
Igralca sta skupaj zaigrala v dveh filmih in ostajata tesna prijatelja. Foto: Reuters

DiCaprio je nominiran za glavno vlogo v drami Povratnik in bo tekmoval z Bryanom Crastonom v filmu Trumbo, Mattom Damonom v filmu Marsovec, Eddiejem Redmaynom v filmu Dansko dekle in Katinim soigralcem iz filma Steve Jobs, Michaelom Fassbenderjem.

41-letni igralec je za svojo vlogo v Povratniku že osvojil zlati globus. Mnogi sicer ravno to vlogo vidijo kot dovolj suvereno, da bo igralcu 28. februarja po tolikšnih nominacijah končno prinesla zmago.

Leto 2016 - leto Leonarda DiCapria
"Res se mi zdi, da bo tokrat uspelo. Takšne stvari preprosto čutiš. Vsi resnično navijajo zanj in si želijo, da bi dobil oskarja. Zame ima sicer ta Leonardova nominacija vseeno malo grenak priokus, ker je nominiran tudi Michael Fassbender. Njegova vloga je resnično neverjetna. Toda nekako čutim, da bo to Leonardovo leto," je Kate povedala za Reuters.

40-letna igralka, ki smo jo z DiCapriem gledali tudi v filmu Krožna cesta leta 2008, je za vlogo v filmu Steve Jobs nominirana med žensko igralsko konkurenco. "Letos so bile nominacije močno odvisne od sreče, predvsem v tej kategoriji. Tudi zato je že stati ob boku takšnim igralkam neverjeten uspeh," je dodala.