38-letna Britanka Kate Winslet je pred dnevi dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu. Foto: EPA
38-letna Britanka Kate Winslet je pred dnevi dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu. Foto: EPA

Na premieri zadnjega filma Razcepljeni, v katerem je zaigrala, je pred njo stopil goreči oboževalec in jo prosil, ali lahko podpiše goli portret lika Rose, ki ga je v Titaniku utelešala Winsletova. "Ne podpisujem tega," mu je odvrnila igralka po poročanju Yahoo! Movies.

Risbo, ki jo je v filmu narisal Jack, lik Leonarda DiCapria, je še vedno izjemno priljubljen med njenimi oboževalci. Tako se ji pogosto zgodi, da hočejo njen avtogram prav na ta portret.

"To je precej neprijetno. Zakaj bi to kdor koli podpisal? Ljudje velikokrat pristopijo do mene prav s to prošnjo," je dejala igralka, ki ni pričakovala, da se bo portret iz filma spremenil v popularno fotografijo, ki tudi po 17 letih še vedno kroži med njenimi oboževalci. "Še vedno me preganja," je še povedala igralka.

Winsletova je bila za vlogo Rose v megauspešnici Titanik (1998), ki jo je izstrelila med zvezde, nominirana za oskarja. Zlati kipec je (potem ko je bila v skupnem seštevku nominirana šestkrat) domov odnesla leta 2009, dobila ga je za upodobitev nacistične stražarke v koncentracijskem taborišču v Bralcu.