Winslet in DiCaprio sta se v večno filmsko zgodovino zapisala kot Jack in Rose v filmu Titanik. Foto:
Winslet in DiCaprio sta se v večno filmsko zgodovino zapisala kot Jack in Rose v filmu Titanik. Foto:

Le kdo se od trenutka na trenutek ne spomni na romanco, ki sta jo igralca Leonardo DiCaprio in Kate Winslet prenesla na velika platna in z njo kot lika Jack in Rose očarala ljubitelje filma? Že od premiere je nastajalo mnogo teorij, da bi Jack brez težav lahko splezal na splav sredi ledenega Atlantika in preživel. S teorijo sta se spopadla člana zasedbe Mythbusters Adam Savage in Jamie Hyneman.

Režiser James Cameron je ob tovrstnih komentarjih vedno trdil, da je Jack moral umreti, da bi Rose preživela (češ, da splav ne bi mogel zdržati skupne teže). Člani Mytbusters so zato znova poustvarili pogoje, kakšni so bili v času, ko je Titanik potonil in dokazali, da bi se Jack lahko povzpel na splav. Ampak pod enim pogojem: Rose bi morala pod splav položiti svoj jopič za reševanje iz vode, ki bi jih obdržal na površini.

Zadnjo besedo je imel Cameron, ki je sklenil: "Mislim, da niste dojeli bistva. V scenariju piše, da Jack umre. Mora umreti. Morda smo naredili manjšo napako. Morda bi morali narediti splav malo manjši, ampak fant je moral potoniti."