Damiana je na podelitvi naslova spremljala ponosna žena Helen. Foto: Reuters
Damiana je na podelitvi naslova spremljala ponosna žena Helen. Foto: Reuters

Postavna Britanca sta se v Buckinghamski palači družila na podelitvi naslovov častnikov reda britanskega kraljestva (OBE), ob tej priložnosti je William Damianu, medtem ko mu je pripenjal medaljo, prišepnil, da sta z ženo Catherine velika oboževalca omenjene serije. O tem priča tudi to, da je bil William po Lewisovem pripovedovanju dobro obveščen o aktualnih epizodah, saj je že gledal tisto, v kateri se Lewis kot narednik Nicholas Brody na kratko spet pojavi, čeprav se je od serije v prejšnji sezoni poslovil.

43-letni rdečelasi igralec se je na slovesnosti pojavil z ženo in igralsko kolegico Helen McCrory, s katero imata dva otroka, povedal pa je, da je bil "osupel", ko je izvedel, da mu bodo podelili omenjeno čast. "Nikoli si nisem mislil, tako da je bilo velikansko presenečenje. Bilo je nekako tako, kot bi ti ponudili položaj prefekta (pomemben uradnik, tudi vrhovni vzgojitelj, op. a.). Odslej bom moral biti izjemno odgovoren," je dodal malo za šalo malo zares.

Lewis je v seriji Domovina igral ameriškega marinca, ki se iz vojne na Bližnjem vzhodu vrne, potem ko je bil več let pogrešan. Agentko Carrie Mathison v podobi Claire Danes - tako ona kot Lewis sta bila za vlogi nagrajena z emmyjem - manično-depresivne, a briljantne agentke Cie, njegov primer izjemno vznemirja, saj je prepričana, da so ga teroristi v času ujetništva dobili na svojo stran, zato se z njim tudi osebno zaplete.

Zanimivo, glavno vlogo v ameriški seriji je po Lewisovem odhodu sprejel še en Britanec: Rupert Friend, ki smo ga bili prej vajeni bolj v vlogah lepotca iz kostumskih romanc.