O svojem zaročencu noče govoriti. Foto: EPA
O svojem zaročencu noče govoriti. Foto: EPA

Kljub temu njena ljubezen do glasbe ni zrasla. "Rada imam glasbo, vendar je ne obožujem. Kar je čudno, glede na to, da je veliko mojih dobrih prijateljev in sorodnikov obsedenih z njo," je razložila Keira Knightley.

Za The Sun je povedala, da kot najstnica glasbe sploh ni poslušala in jo je spoznala šele po 20. letu. "Spominjam se, da sem kot najstnica glasbo poslušala le pasivno," je povedala igralka in dodala: "Menim, da so bile krive fantovske skupine."

"Lahko mi je všeč in lahko jo poslušam, ampak lahko sedim tudi v tišini," pravi 27-letna Londončanka, ki si s svojim zaročencem Jamesom Rightonom ne deli enake strasti do glasbe. O svoji zvezi z 28-letnim klaviaturistom skupine The Klaxons igralka sicer noče govoriti in raje le pokaže drag zaročni prstan.

Je pa priznala, da si zadnje čase želi več časa preživeti s svojimi bližnjimi in noče ves čas le delati, čeprav filme obožuje. "Najprej postaneš uspešen in želiš izkoristiti vsako priložnost in delati toliko, kolikor lahko. Nato pa se kar naenkrat zaveš, kakšno je ravnotežje med delom in življenjem. Zelo veliko je bilo dela in zelo malo življenja," je povedala Keira.

Igralki se zdi, da tudi dela bolje, kadar si vzame več časa za zasebno življenje: "Ko se za nekaj časa umaknem in nato pridem nazaj, sem na snemanjih takšna oseba, kot si želim biti, pozitivna in ne preutrujena."