V Nevarni metodi je Keirin spolni partner letos eden najbolj vročih igralcev Michael Fassbender. Foto: Kinodvor
V Nevarni metodi je Keirin spolni partner letos eden najbolj vročih igralcev Michael Fassbender. Foto: Kinodvor
Knightleyjeva in Viggo Mortensen na filmskem festivalu v Torontu septembra lani. Foto: EPA

26-letna britanska igralka, ki je zaslovela v družinskih filmih, kot so Zadeni kot Beckham in Pirati s Karibov, je v intervjuju za revijo Culture povedala, da je pred snemanjem precej žgečkljivih prizorov s soigralcem Michaelom Fassbenderjem zvrnila par "ta kratkih" vodk, da se ji je dvignila samozavest.
"Spila sva eno ali dve dozi vodke največ. Ravno toliko, da sva pomirila živce in se lotila dela. Nato sva po uspešno posnetem prizoru spila še šampanjec. Kar veliko šampanjca, pravzaprav. Vodka in šampanjec je bila dobra kombinacija," je bila iskrena Knightleyjeva.


Igralko v erotičnih prizorih Fassbender, ki igra slovitega švicarskega psihiatra Carla Junga, šeška z usnjenim pasom, Keiro pa vidimo tudi zgoraj brez.

Nevarno metodo je režiral David Cronenberg, film pa je pod drobnogled vzel odnos med psihoanalitikoma Jungom in Sigmundom Freudom (tega igra Viggo Mortensen). Knightleyjeva igra Sabino Spielrein, ki jo zaradi histeričnega napada sprejmejo v psihiatrično bolnišnico, kjer postane nekakšen testni subjekt Carla Junga in njegove teorije o spolnem nasilju.
Nova Ana Karenina
Knightleyjeva bo kmalu zaigrala v novi filmski verziji Ane Karenine, kjer bo po Nevarni metodi ponovno brusila svoj (ne najbolj prepričljiv) ruski naglas.
Sicer pa je zvezdnica trenutno v zvezi z Jamesom Rightonom, pevcem in klaviaturistom indierockerjev Klaxons. Lani se je po šestih letih razšla z igralcem Rupertom Friendom, ki ga je spoznala na snemanju Prevzetnosti in pristranosti.

Nevarna metoda, ki smo jo premierno lahko videli novembra na Ljubljanskem filmskem festivalu (Liffe), sicer na spored Kinodvora prihaja 8. februarja.